АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ С ВКУС НА ПРАСКОВА СТАБИЛИЗИРА КРЪВНАТА ЗАХАР

gel aloe vera peach

Наистина, няма нищо друго, което да се сравни с лекарствения потенциал на алое вера. И все пак повечето хора знаят само за локалните приложения на алое вера. Те мислят, че то е полезно само при слънчеви изгаряния. В действителност е полезно както за външна така и за вътрешна употреба. В тази статия ще разгледаме и двете.

ПОВИШАВА ИМУННАТА СИСТЕМА И УНИЩОЖАВА РАКОВИТЕ ТУМОРИ
Научни изследвания показват силни имуномодулиращи и противотуморни качества на полизахаридите на алое вера. Това означава, че гелът подпомага и стимулира функциите на имуннатата система при унищожаването на раковите тумори. Едно изследване, публикувано в International Immunopharmacology показва, че полизахаридите на алое вера демонстритат мощно активиращо действие на макрофагит, включително увеличаване обема на производството на азотен оксид (който има анти-туморен потенциал).

СПИРА ВЪЗПАЛЕНИЕТО
Добре известно е , че локалното приложение на алое облекчава възпаления на ставите и болки при артрит. Но то може да се използва вътрешно, като при това лекува възпалението в организма отвътре навън. Обикновено след 2-седмично вътрешно приемане на гел от алое вера пациентите започват да изпитват значително облекчение на предизвиканите от възпалението симптоми.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА
Алоето е една от най-широко използваните съставки във висококачествените продукти за грижа за кожата. Успокоява кожата, хидратира, подхранва я и ускорява регенерацията на нова кожна тъкан. Всъщност, факт е, че отстраняването на гела от пресен лист от алое вера и прилагането на суровия гел върху лицето ви е много по-добъро, дори и от най-скъпия крем за очи или продукт за грижа за кожата на пазара. И докато повечето хора познават само външното приложение, то също подобрява здравето на кожата, когато се използва за вътрешна консумация. Пийте повече алое и кожа Ви ще засияе!

СТАБИЛИЗИРА КРЪВНАТА ЗАХАР ПРИ ДИАБЕТИЦИТЕ
Диабетици, които приемат алое вера в продължение на 3 месеца изпитват значителен спад в нивата на кръвната захар на гладно. Те също така имат по-ниски нива на холестерол и леко подобрение на общия холестерол. Многобройни клинични проучвания са публикувани, които показват антидиабетните му качества.
Диабетиците вероятно също ще изпитат значително облекчение от алое вера, чрез подобренията на кръвта. Тъй като то обръща “лошата кръв” и подобрява кръвообращението на крайниците, диабетици, страдащи от периферна невропатия изпитват занчително подобрение от добавки с алое вера.

ПОНИЖАВА ХОЛЕСТЕРОЛА И ТРИГЛИЦЕРИДИТЕ
Когато се използва вътрешно, алое вера подобрява качеството на кръвта и помага за уравновесяване на кръвната химия по начин, който намалява холестерола и общите триглицериди (при хора с повишени нива).

ЛЕКУВА ЯЗВИ, IBS, БОЛЕСТ НА КРОН И ЦЕЛИАКИЯ
Полизахаридите на растението притежават лечебно действие за множество нарушения в храносмилането. Интернет е богат на информация и свидетелства за лечението чрез алое вера на IBS, язви, болест на Крон и други заболявания на храносмилателния тракт. Това е едно от най-известните приложения на алое вера.
Разбира се, то със сигурност не е вълшебен цяр за всичко. Една чаша алое вера гел не би излекувал вашето заболяване. Необходимо е да се използва редовно. Повечето хора отчитат положителни резултати от 3 – 30 дни, в зависимост от състоянието.

КАКВО СЪДЪРЖА АЛОЕ ВЕРА:
• Вода
• 20 минерали
• 12 витамина
• 18 аминокиселини
• 200 активни съединения (фитонутриенти), включително:
• Ензими
• тритерпени (а фитонутриенти, те понижават кръвната захар)
• гликонутриенти и гликопротеини
• полизахариди, в т.ч.
• Acemannan, маноза-6-фосфат polymannans
• фенолни гликозиди, в т.ч.
• Dihydrocoumarins

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕЧЕБНОТО ДЕЙСТВИЕ НА АЛОЕ ВЕРА ПРИ РАЗЛИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Вашият коментар