CISTUS INCANUS ЦИСТУС ИНКАНУС КАПСУЛИ LR LIFETAKT

cistus-capsules

84.90 лв.

МОГЪЩАТА “КОЛАСТРА” ОТ РАСТИТЕЛЕН ПРОИЗХОД – ПРОТИВОВИРУСНО ДЕЙСТВИЕ ОТ LR И ЗА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА
60 капсули

▶️ Полифенолите в билката СПИРАТ разпространението на ВИРУСИТЕ, т.е. деактивират ги, като блокират H и N – антените, с които ВИРУСИТЕ се закрепват към човешките клетки. Така прекратяват размножаването им и ИНФЕКЦИИТЕ се потушават по-бързо.
▶️ При болки в УШИТЕ и ГЪРЛОТО, при разстройства на СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ, заболявания на КОЖАТА и ЛИГАВИЦАТА, кожни раздразнения, лечение на РАНИ и кръвоспиране.
▶️ Екстракта от цистус инканус неутрализира свободните радикали и така ПРЕДОТВРАТЯВА вредните за клетките ОКСИДАЦИОННИ процеси, водещи до СТАРЕЕНЕ, поява на РАК и други заболявания.

▶️ Според изследване на Университета в Оснабрюк, действието му спира растежа на ракови клетки на гърдата.

Действа срещу ВИРУСИ, БАКТЕРИИ, акне
▶️ Стабилизира КРЪВООБРЪЩЕНИЕТО
▶️ Увеличава ПЛЪТНОСТТА на костите
▶️ Засилва ИМУННАТА система
▶️ Прочиства ЧРЕВНА флора, Детоксикира и ИЗХВЪРЛЯ тежките метали
▶️ Спомага за ОТХРАЧВАНЕ и изхвърляне на СЛУЗ от организма
▶️ Забавя СТАРЕЕНЕТО на кожата
▶️ Изгражда ЗАЩИТЕН ЕПИТЕЛЕН СЛОЙ в чревния тракт
▶️ При възпаление на СЛИВИЦИТЕ
▶️ При ВИРУСНИ заболявания
▶️ При НЕВРОДЕРМИТ и ГЪБИЧНИ заболявания
▶️ При заболяване на ВЕНЦИТЕ, ПАРАДОНТОЗА
▶️ При възпаления на ПИКОЧНИЯ МЕХУР
▶️ Действа срещу ХЕРПЕСИ и БРАДАВИЦИ

СЪДЪРЖАНИЕ НА КАПСУЛАТА
▶️ 72% екстракт от Cistus Incanus
▶️ С 20% цинк и 100% витамин С за дневна доза
▶️ Изцяло растителни капсули
▶️ Използват се фино нарязани листа, без части от стеблото и изрезки
▶️ Само от диворастящи растения CISTUS INCANUS
▶️ Без ГМО

ПРОДЪЛЖИ ПАЗАРУВАНЕТО

CISTUS INCANUS – или на български “лавдан”, “памуклийка”, “скална роза” – е малък ухаещ храст, който расте главно на почви, богати на магнезий в Южна Европа.

ДЕЙСТВИЕТО НА РАСТЕНИЕТО:
Полифенолите в билката СПИРАТ разпространението на ВИРУСИТЕ, т.е. деактивират ги, като блокират H и N – антените, с които ВИРУСИТЕ се закрепват към човешките клетки.Така пекратяват размножаването им и ИНФЕКЦИИТЕ се потушават по-бързо. При болки в УШИТЕ и ГЪРЛОТО, при разстройства на СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ, заболявания на КОЖАТА и ЛИГАВИЦАТА, кожни раздразнения, лечение на РАНИ и кръвоспиране.

▶️Екстракта от цистус инканус неутрализира свободните радикали и така ПРЕДОТВРАТЯВА вредните за клетките ОКСИДАЦИОННИ процеси, водещи до СТАРЕЕНЕ, поява на РАК и други заболявания.

ЗДРАВЕТО ОЗНАЧАВА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА
По всяко време да бъдем напълно защитени – това е нашата мечта. CISTUS INCANUS (памуклийката) може да помогне за това с полифенолите, които съдържа. Това е диворастящо растение, срещащо се предимно в слънчевите южни страни. Листата на CISTUS INCANUS са особено богати на полифеноли. Ето защо LR използва само полезните листа, без стъбла и дървесина.

ВИТАМИН C
Известен със своето подсилващо имунната система действие, както и цинкът, който е един от най-известните микроелементи и има важна роля за функционирането на имунната система, тъй като участва в процесите на клетките, от които се състои тя. По-точно цинкът е важно вещество за функцията на протеините и ензимите в човешкия организъм. Той е най-често срещаният междуклетъчен компонент, необходим за разнообразните биологични процеси, сред които размножаване, промяна и изграждане на клетката. Също така участва активно в развитието и функционирането на имунната система. Недостигът му може да увеличи опасността от опортюнистични инфекции, особено при чувствителни хора.

cistus-incanus

CISTUS INCANUS – ПАМУКЛИЙКА – СКАЛНА РОЗА – ЛАВДАН

Цистус инканус, Памуклийка, скална роза, лавдан (Cistus incanus) представлява храстовидно растение, билка съхранила лечебните си качества през вековете, която се класифицира към семейство Лавданови (Cistaceae). Свободно растящо се открива в района на Средиземноморието. В миналото от гърците се е смятала за лечебно средство при много болести. Използва се за направата на чай, на билкови лекарства и като подправка.

Устройство на памуклийка
Скалната роза е слънцелюбиво растение. Растежът му е под формата на храст. Корените му се развиват в компанията на гъбички по тях, които осигуряват самостоятелен растеж на растението, без други видове в близост до него. Стъблата са червеникаво-кафяви на цвят, със срещуположно разположени на тях листенца. Листата са овални и плисирани, около 5 cм дълги.

Цъфти в розови или розово-лилави цветове, през периода от май до септември месец. Цветната чашка е с големина около 5 см в диаметър, със смачкани като хартиена салфетка венчелистчета.

400 години преди новата ера растението е установено в Северна Африка и Средния Изток. Днес вирее на неплодородни почви в Гърция и цялото Средиземноморие, предимно в южни страни.

▶️ Употребяват се листата и цветовете на растението.
▶️ Билката се характеризира с високо съдържание на полифеноли.

%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d1%83%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d0%ba%d0%b0

Установените в голям процент полифеноли в растението действат противовирусно. Екстрактът от цистус инканус притежава и изявена способност да неутрализира свободните радикали и да предпазва организма от оксидативен стрес, поява на раково заболяване и стареене. Успешно защитава клетките от вредители като тютюн, лекарства, алкохол, стрес, прекомерно физическо натоварване. Чаят от растението протектира сърцето и кръвоносната система. Полифенолите повлияват положително нивата на холестерол, предотвратяват стесняването на кръвоносни съдове и високото кръвно налягане, като така намаляват риска от образуване на съсиреци и тромби, предпазват от развитието на ракови заболявания и в същото време благоприятства терапията при установени такива.

Установено е, че билкови продукти от Cistus incanus инхибират причинителя на HIV инфекциите при ин витро изследвания. Екстракт от растението съдържа множество антивирусни фактори, които определят трудното развитие на резистентност от страна на вируса към билката. Поява на такава може да се установи 24 седмици след постоянно третиране на вируса с екстракт от памуклийка. С него са тертирани и вирусите Ебола и Мaрбург, като е установена антивирусна активност на Cistus incanus. Това изследване доказва, че екстракти от скална роза са активни и срещу новопоявили се вирусни причинители, които развиват животозастрашаващи заболявания при хора и животни.

Форми за приложение, в които скалната роза се предлага са: чай, капсули и спрей.

Начин на употреба на чай от цистус инканус

Запарка – една чаена лъжичка билка се залива с 250 милилитра вряла вода. Запарва се за 7-8 минути под капак. Прецежда се и се изпива за деня на малки глътки. Препоръчителната дневна доза на чая е до 3 чаши, а с цел превенция по 1 чаша на ден.
Отвара – 10 грама билка се добавят към 200 или 220 милилитра вода. Варят се 5 минути. Получената отвара се остава за 20 минути да се охлади и се прецежда. Тя е предназначена за уптреба предимно при тежки и хронични заболявания. Вътрешно се приема в количества от по 100 милилитра, 3-4 пъти на ден. Външно може да се прилага под формата на компреси, за миене и изплакване, за клизми (в количества от 150 до 200 милилитра).

Употребата на чая е безопасна, без предозиране и несъпроводена с поява на странични ефекти. Може да се подслади с мед или стевия, като вкусът му се подобрява и с добавянето на лимон към него. Може да го охладите с кубчета лед, а доовкусите с листа от мента.

Как чаят от памуклийка влияе върху човешкия организъм?

▶️ неговата ефективност в случай на инфекции е доказанa в клинични проучвания. Изключително богат е на полифеноли, поради което ефективно елиминира вирусни причинители. Премахва първите симптоми на възпаление на горните дихателни пътища. Използвайте го при появата на първи признаци на грип и настинка – резултатът е осезаем
▶️ антипролиферативните и цитотоксичните му свойства, облекчават състояние на увеличена простата при възрастни пациенти
▶️ действа детоксикиращо на организма, включително и при поразяването му от тежки метали. Препоръчва се за прием от пушачи
▶️ Cistus incanus се предписва при пърхот, псориазис, акне, екзема, пролиферация на кандида албиканс, хронични и повтарящи инфекция на синусите, различни микози на кожата и ноктите, инфекции, причинени от Staphylococcus аureus, херпес вирус, Helicobacter pylori инфекции и други състояния, причинени от пролиферация на нежелани вируси, бактерии и гъбички в организма. Помага и при невъзможност за провеждане на лечение с антибиотици. Оказва антиалергични ефекти

▶️ помага за предотвратяване на исхемична болест на сърцето, развитие на емболия и образуване на кръвни съсиреци
▶️ има подмладяващо, противовъзпалително и стимулиращо жизнеността организма действие
▶️ оказва патогенно въздействие и върху причинителя на Лаймската болест
▶️ използва се и при домашните любимци, като ги предпазва от бълхи и кърлеж
▶️ екстракт от памуклийка успешно се употребява за изплакване на устната кухина и поддържане на устната хигиена вместо популярните води за уста, които съдържат в по-големи или по-малки количества вредни вещества
▶️ няколко седмичното пиене на чай от скална роза осигурява значително намаляне миризмата на пот
▶️ всички положителни ефекти от употребата на чай от цистус инканус се появяват при редовна употреба в продължение на седмици, най-малко месец, а не прием на единични дози от време на време

Интересно за памуклийката

▶️ Растението, което се самозапалва. Как се случва това – преди да остарее и изсъхне, под влияние на околните високи температури то отделя вид смола наречена лабданум. Тя е с нисък праг на запалимост, като се възпламенява при температура на въздуха 30 градуса. Това се случва и със скалната роза – смолата по нея започва да гори при тази температура. Посипаните по земята семена на растението не горят. Напротив, високата температура помага за разпукване на твърдата им обвивката, а богатата на минерали в резултат на пожара почва спомага за тяхното покълване и растеж
▶️ Растението, което най-бързо се възпроизвежда след горски пожари
▶️ Растението с най-високо съдържание на полефеноли в Европа
▶️ Растението със символика във викторианската епоха – цветът на скалната роза е символ на “неизбежната смърт”. На езика на цветята е означавал “Аз ще умра утре”

▶️ Растение, което произвежда смола лабданум (още ладанова смола), от която чрез парна дестилация се получава тъмно жълто масло. То се използва като ароматизираща съставка на тестени изделия, дъвки и бонбони; перилни и почистващи препарати
▶️ През 1999 година му е присъдена титлата “Европейско растение 1999”
▶️ Памуклийката стига до Египет и Судан под формата на ладанова смола
▶️ В миналото се е пиел чай от цистус инканус за удоволствие и релаксация
▶️ В християнството смолата от скалната роза е важен компонент на тамян и дори като лекарство за различни заболявания на дихателните пътища, храносмилателния тракт, менструация и др.
▶️ Листата се използват също за приготвяне на дъбилни материали.

Внимание!
По време на бременност и кърмене, приемът на чай от памуклийка трябва да бъде задължително консултиран с лекар.

Brand

LIFETAKT

Има ли рецепта за щастие? Хората казват, че здравето е щастие. Когато човек се чувства добре в собственото си тяло, във форма и зареден с енергия. Това е истинско качество на живот. Но как да останем здрави? Тук на помощ идва LR, тъй като LR LIFETAKT комбинира първокласни продукти за допълване на храненето, за да предложи индивидуални решения, съобразени с вашите лични потребности във всеки етап от живота. Независимо дали в момента се намирате в период на стрес, нямате време за балансирано, богато на хранителни вещества хранене, или искате да отслабнете – LR LIFETAKT като ваш компетентен партньор ви предлага винаги правилното решение – за по-високо качество на живота всеки ден. Вземете здравето си в свои ръце с LR LIFETAKT и задайте верния такт. Продуктите LR LIFETAKT са вдъхновени от природата и са съчетани с най-новите познания от науката и изследванията. Резултатът е единствени по рода си продукти с максимална ефективност и постоянно високо качество. Реномирани независими институти като SGS INSTITUTE FRESENIUS потвърждават това например за Aloe Vera Геловете за пиене. LR LIFETAKT предлага цялостни решения, които представляват много повече от допълване на храненето. Освен с продукти LR LIFETAKT ви подкрепя с научнообосновани експертни съвети за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT е вашият личен партньор, който ви подкрепя във всеки етап от живота с компетентни решения за вашите индивидуални потребности.

LR LIFETAKT съчетава най-новите познания от науката и изследванията с най-доброто от природата.

LR LIFETAKT ви дава цялостни съвети по темите за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT означава здраве „Made in Germany“. Това е нашето обещание, на което можете 100% да разчитате.

LR HEALTH&BEAUTY

»More quality for your life.« – това е мотото на компанията LR, чиято централа се намира в Ален, Вестфалия. Като Health & Beauty експерти и един от най-големите производители на продукти с Алое Вера, компанията ни предоставя и възможност да осъществим бизнес мечтите си!

LR HEALTH&BEAUTY държи на повишеното съзнание по отношение на качеството, като така гарантира непрекъснато растящ продуктов асортимент от козметични продукти, парфюми и хранителни добавки. Продуктите за грижа и красота се отличават с модерни технологии, иновативни съставки и ексклузивни формули. LR е един от най-големите производители на продукти с Алое Вера в Европа, и то напълно заслужено.

КАЧЕСТВО НА НАЙ-ВИСОКО НИВО - MADE IN GERMANY навсякъде по света е символ за най-високо качество. Стремежът на LR е да доказва тези стандарти за качество при всички продукти всеки ден. На това могат да разчитат и всички клиенти! Всички продукти за здраве и красота на LR, които се произвеждат директно в Германия, са означени с логото „Made in Germany“.

Тегло 0.400 g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *