PRO 12 ПРОБИОТИК 2+1 ПОДАРЪК

ПРОМОЦИЯ
pro 12 2+1

257.70 лв. 171.90 лв.

ПРОБИОТИК PRO12 – 12 различни щама пробиотични бактерии, 1 милиард бактерии във всяка капсула. Това е изключителна комбинация. Съюзник на нашия организъм.

▶️12 различни бактериални щама
▶️1 млрд. пробиотични бактерии във всяка капсула
▶️Патентовано двойно микрокапсулиране
▶️Патент №: EP 2 228 067
▶️С влакнини (фибри)

Основните бактериални щамове са:
Лактобацилите като Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. Brevis и др. Gram-положителни коки като Lactococcus lactis, Streptococcus salivarius и др. Бактерии от рода на Bifidobacterum като B.a nimalis, B. infantis и др.

Пробитичните бактерии имат следните здравословни ефекти: стимулират имунната система, имат антитуморен ефект, особено на дебелото черво, спират свръхрастежа на вредните бактерии, намаляват холестерола, имат антиоксидантен ефект, при сърдечните и мозъчните заболявания, имат антихипертензивен афект, предотвратяват урогениталните инфекции, спират развитието на хеликобактер пилори при язва и на микобактериум паратурбеколозис при колити, подпомагат смилането на лактозата. Пробиотичните функционални храни допълнително имат и хранителни здравословни ефекти, като увеличват усвояването на минералите и микроелентите и синтеза на витамините, увеличават синтеза на хормоните, усвояването на протеините, мазнините и въглехидратите, стимулират растеж на организма, детоксикират черния дроб. Използват се още при алергии и астма, диария, запек, гинекологични или урологични възпаления и др.

Тези здравословни ефекти ще си ги осигурите от иновативната формула на Пробиотик PRO12. Чрез патентованите микрокапсули се гарантира оцеляването на един милиард бактерии от 12 различни бактериални щама, обединени в една капсула! Обогатен с подпомагащ пребиотик. Пребиотиците са несмилаеми хранителни съставки, които осигуряват храна за пробиотичните бактерии и така подпомагат правилното им развитие и дейност. Двойното капсулиране (желатинова капсула и микрокапсулиране с олигозахариди) осигурява сигурна защита за преминаването им през киселинната среда в стомаха. Следователно е напълно ефективно преминаването й в стомашно-чревния тракт. Оптимално допълнение към пробиотика са геловете за пиене АЛОЕ ВЕРА  и ПРОБАЛАНС. 

Пробиотик PRO12 е пробиотичен продукти от т.н. 4-то поколение пробиотици, който укрепва имунната система чрез действието на бактериалните щамове, които съдържа. Тези бактериални щамове подкрепят клетките, от които са съставени стените на червата – най-големият имунен орган при човека („разгърнатата” площ на червата е приблизително равна на площта на 2 тенискорта), както и самозащитата на организма, напр. срещу алергии. С пробиотика се правят „преки доставки” на пробиотични бактерии в червата. Продуктът активира и подхранва имунната система, предоставяйки на организма един милиард „добри” бактерии, само в една капсула.

ПРОДЪЛЖИ ПАЗАРУВАНЕТО

пробиотик 2 пробиотик 1

PRO 12 ПРОБИОТИК 2+1 ПОДАРЪК

ИНДИКАТОРИ ЗА КАЧЕСТВО
Избрани съставки: фрукто-олигозахариди, бактериални култури (B. longum, B. breve, B. bifidum, B. infantis, B. lactis, L. plantarum, L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus, L. acidophilus, L. bulgaricus, S. thermophilus). Пълният списък със съставки и таблица с хранителните стойности може да намерите на етикета.

Трудносмилаемите продукти са почти навсякъде и тялото ни трябва да се справя с тях всеки ден. Те могат да останат в продължение на няколко седмици в червата и отделят токсични вещества в организма. Последиците от това „невидимо сметище“ в тялото могат да бъдат неприятни. Чревната среда става все по-токсична и чревната функция спада наполовина. В резултат от това не могат да се усвоят достатъчно хранителни вещества от храната. Тъй като червата са най-важният орган в имунната система на човека, тяхното правилно функциониране е от огромно значение. Ето защо, за да се гарантира правилната дейност на толкова ключов орган, е задължително да се храним осъзнато и да се грижим за здравето на червата.

Антибиотиците се използват за унищожаване на опасните бактерии в червата при заболявания. Но те не могат да различават видовете бактерии и затова заедно с опасните бактерии унищожават и полезните. За тези случаи LR предлага ПРОБИОТИК 12, съдържащ 12 щама пробиотични бактерии.

Предимства на пробиотиците
В човешкия организъм обитават огромен брой микроорганизми, необходими за неговото оцеляване. По-конкретно става въпрос за 1013 до 1014 бактериални клетка, които съставят микрофлората на червата, брой надхвърлящ този на клетките в човешкия организъм. Тези микроорганизми се делят на 300 до 500 различни видове категории, които се различават значително от човешките.

Балансът между бактериите, естесствено съдържащи се в човешкото тяло, и наличието на патогенни такива определя здравословното състояние на индивида. Родът и видът на бактериите, които съставят храносмилателната ни система, се определят както от генетични, така и от фактори на околната среда. Доколкото се отнася за факторите на околната среда, независимо от храненето, което е най-важният, изглежда влияние оказва дори и начинът, по който човек е роден (нормално раждане или с цезарово сечение).

И така, колкото повече тези бактерии се хранят правилно и ги поддържаме в добро състояние, те допринасят на свой ред за поддържане на доброто ни здраве. Правилното функциониране на храносмилателната ни система зависи до голяма степен от милиардите бактерии, които живеят в нея и които обикновено наричаме “чревна микрофлора”.

Бактериите, които обитават стомашно-чревния тракт, са основно анаеробни, т.е. не се нуждаят от въздух, за да живеят, като в голяма степен там се намират следните щамове: Bacteroides, Bifidobacterium, Clostridium, Peptococcus, Peptostreptococcus и Ruminococcus. Разбира се, съществуват и такива, които могат да живеят с и без въздух, които основно са както следва: Echerichia, Enterobacter, Enterococcus, Klebsiella, Lactobacillus и Proteus.

Функционирането на чревната система, както споменахме по-горе протича гладко, ако количеството на полезните бактерии надвишава това на патогенните. Но имайки предвид модерния начин на живот (най-вече в големите градове), ежедневния стрес, нездравословната храна и честата употреба на медикаменти и антибиотици, равновесието, което описахме, се нарушава в полза на патогенните микроорганизми. В резултат на горното налице е чревна неустойчивост, която благоприятства развитието на множество заболявания. Според експертни комисии в чревната микрофлора като пробиотични се определят живите микроорганизми, които когато се набавят в определени количества, имат благоприятен ефект без значение какво е съществуващото хранене на индивида.

Това определение не се променя, когато касае чревната микрофлора или колониите, както и временните такива, образувани в чревния тракт на човека, защото пробиотичните организми могат да оказват въздействие локално или по време на преминаването им от стомашно-чревната система. В заключение, според това определение тези микроорганизми трябва да са живи, а не пастьоризирани или иначе казано неактивни. В наши дни пробиотичните препарати или продукти се характеризират като единични или смес от живи микроорганизми, които подобряват качеството на микрофлората в организма приемник.

Свойства на пробиотиците:
Повечето проучвания са изследвали ефекта на пробиотиците за правилното функциониране на имунната и храносмилателната система, въпреки че те са пряко свързани помежду си. В обобщение е доказано, че адекватният прием на пробиотици е ключов параметър на един добър хранителен модел.

Пробиотици и имунна система
Стомашно-чревният тракт, и по-конкретно чревният епитал заедно с естествената микрофлора, се явяват първата бариера срещу патогенните микроорганизми, антигени от храната, чревната микрофлора и вредни фактори, съдържащи се в чревния лумен.

Важно е да се отбележи, че микробната флора на червата, епителът и имунната система на чревната лигавица са стамошно-чревната екосистема. За цялостното морфологично и функционално съзряване на храносмилателната система е необходимо наличието на трите фактора. Наблюденията от научни изследвания са документирали реципрочната връзка между микроорганизмите и човека.

Нарушеният баланс вследствие на наследственост или настъпили промени, независимо под въздействието на какви фактори, може да причинят патологични промени в храносмилателната система. Такива фактори, които могат да повлияят на състава на чревната микрофлора, са свързани с промени във физиологията на приемника (стареенето, стреса, здравословното състояние), със състава на храната и външни фактори като замърсяването от патогенни микроорганизми и приема на медикаменти, особено на антибиотици.

В изявление на Световната здравна организация (СЗО) от 1994 г. пробиотиците се считат за следващия по значимост защитен механизъм, когато общите антибиотици се оказват неактивни поради намаляване чувствителността на организма към тях. Използването на пробиотици в този случай се нарича лечение с микробна намеса. След няколко години, през 2001 г. Световната здравна организация (СЗО) и Организацията за прехрана и земеделие към Организацията на Обединените нации определят пробиотиците като живи организми, които когато се приемат в необходимите количества могат да имат положително влияние върху човешкото здраве.

Пробиотици и стомашно-чревната система
Благотворните ефекти на пробиотиците са описани в различни проучвания като в началото са използвани за лечение на диария, а по-късно главно за чревно-възпалителни болести. От статии, които оценяват разултатите от различни проучвания в тази област, т.е. имат ли положителен ефект пробиотиците при стомашно-чревните заболявания, към които освен споменатите по-горе се отнасят също диария и рак на дебелото черво, проличава ефективността на лечението с пробиотици, която зависи от дозата, вида и продукта. Употребата им повишава производството на имуноглобулини като IgA, намалява приозводството на възпалителни фактори и укрепва чревна бариера.

Основните характеристики на един добър пробиотик
√ Един добър пробиотик съдържа щамове, които са безопасни и ефективни
√ Трябва да предпазва пробиотичните бактерии и да ги пренася безопасно до червата, където е тяхното поле на действие
√ Да се запази броя на бактериите, съдържащи се в една капсула, до изтичане срока на годност на опаковката
√ Да не съдържа химични добавки

Защо е важен балансът в стомашно-чревния тракт?
Храносмилането и усвояването на хранителните вещества, набавени чрез храната, се извършват от стомашно-чревната система. Стомашно-чревният тракт представлява “бариера”, която възпрепятства навлизането на фактори, които могат да бъдат вредни за човешкия организъм и поради това грижата за него се свързва с добро здраве.

Brand

LIFETAKT

Има ли рецепта за щастие? Хората казват, че здравето е щастие. Когато човек се чувства добре в собственото си тяло, във форма и зареден с енергия. Това е истинско качество на живот. Но как да останем здрави? Тук на помощ идва LR, тъй като LR LIFETAKT комбинира първокласни продукти за допълване на храненето, за да предложи индивидуални решения, съобразени с вашите лични потребности във всеки етап от живота. Независимо дали в момента се намирате в период на стрес, нямате време за балансирано, богато на хранителни вещества хранене, или искате да отслабнете – LR LIFETAKT като ваш компетентен партньор ви предлага винаги правилното решение – за по-високо качество на живота всеки ден. Вземете здравето си в свои ръце с LR LIFETAKT и задайте верния такт. Продуктите LR LIFETAKT са вдъхновени от природата и са съчетани с най-новите познания от науката и изследванията. Резултатът е единствени по рода си продукти с максимална ефективност и постоянно високо качество. Реномирани независими институти като SGS INSTITUTE FRESENIUS потвърждават това например за Aloe Vera Геловете за пиене. LR LIFETAKT предлага цялостни решения, които представляват много повече от допълване на храненето. Освен с продукти LR LIFETAKT ви подкрепя с научнообосновани експертни съвети за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT е вашият личен партньор, който ви подкрепя във всеки етап от живота с компетентни решения за вашите индивидуални потребности.

LR LIFETAKT съчетава най-новите познания от науката и изследванията с най-доброто от природата.

LR LIFETAKT ви дава цялостни съвети по темите за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT означава здраве „Made in Germany“. Това е нашето обещание, на което можете 100% да разчитате.

LR HEALTH&BEAUTY

»More quality for your life.« – това е мотото на компанията LR, чиято централа се намира в Ален, Вестфалия. Като Health & Beauty експерти и един от най-големите производители на продукти с Алое Вера, компанията ни предоставя и възможност да осъществим бизнес мечтите си!

LR HEALTH&BEAUTY държи на повишеното съзнание по отношение на качеството, като така гарантира непрекъснато растящ продуктов асортимент от козметични продукти, парфюми и хранителни добавки. Продуктите за грижа и красота се отличават с модерни технологии, иновативни съставки и ексклузивни формули. LR е един от най-големите производители на продукти с Алое Вера в Европа, и то напълно заслужено.

КАЧЕСТВО НА НАЙ-ВИСОКО НИВО - MADE IN GERMANY навсякъде по света е символ за най-високо качество. Стремежът на LR е да доказва тези стандарти за качество при всички продукти всеки ден. На това могат да разчитат и всички клиенти! Всички продукти за здраве и красота на LR, които се произвеждат директно в Германия, са означени с логото „Made in Germany“.

Тегло 0.900 g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *