PROBALANCE ПРОБАЛАНС 2+1 ПОДАРЪК

ПРОМОЦИЯ
PROBALANCE 2+1 ПОДАРЪК

218.90 лв. 145.90 лв.

ПРОБАЛАНС: базисни минерални соли за вашия организъм

PROBALANCE доставя на организма ценни основни минерали за вътрешния баланс*. Приемът на минерали и микроелементи в достатъчни количества, приемани или чрез храната, или чрез хранителни добавки, регулира киселинно-алкалния баланс, улеснява усвояването на различни съставки и подобрява функционирането на човешкия организъм. Без съдържание на лактоза.

За разлика от витамините, металите и минералите са неорганични вещества, необходими за правилното функциониране и доброто здраве на човешкия организъм. Тяхната роля е многостранна: структурни компоненти са на костите и зъбите, имат функционална роля в мускулната и нервната системи, имат регулаторна роля в обмяната на веществата и участват в ензимни системи.

PROBALANCE е полезен при: Всички видове кожни заболявания • загуба на косата • тънки и чупливи нокти • гъбични инфекции на ноктите • мигрена и главоболие • Превенция на инсулт • Профилактика на инфаркт • Стесняване на кръвоносните съдове на сърцето • Сърдечни аритмии и недостатъчност • Високо кръвно налягане • Ниско кръвно налягане • Остеопороза • Ревматизъм • Напрежение в рамото и врата • Лумбаго • Мускулни крампи • Артроза (рамо, тазобедрената става, коляно) • Възпаление на ставите (полиартрит) • Тендинит • Скованост на ставите • Гастрит • Киселини и оригване • Подобряване на функциите на сфинктера на входа и изхода на стомаха • Запек, диария, подуване на корема • Раздразнените черва, болест на Крон, улцерозен колит • Поддържа храносмилателните органи (черен дроб, панкреас, дванадесетопръстника, тънките черва) • Гъбични и бактериални инфекции в дебелото черво • Хемороиди • Артеросклероза • Разширени вени • Целулит • Липса на колаген • Стрии • Оток • Раздразнителност • Стрес • Нарушения на съня • Умора • Хиперактивност • Успокояващ ефект върху вегетативната нервна система и дишането.

* Нашата хранителен режим едобре да бъде всеки ден главно от основни хранителни продукти (например плодове и зеленчуци), които съществуват само кратко в умерената киселина, образуваща се от другите храни (месо, млечни продукти, кафе и сладкиши). Стрес, никотин и употреба на алкохол може да повлияе на естествения баланс между киселини и основи. LR е разработила PROBALANCE, която съдържа основните минерали за тялото, които са бързо и лесно достъпни.

ПРОДЪЛЖИ ПАЗАРУВАНЕТО

Минералите могат да бъдат разграничени в две основни категории: Неорганични елементи, които са необходими и хранителната потребност от тях е голяма (калций, фосфор, калий, сяра, натрий, хлор и магнезий), и такива, от които хранителните потребности са в малки количества и се наричат микроелементи (желязо, цинк, йод, селен, мед, манган, флуор, хром, молибден, силиций и кобалт).

Киселинно-алкалния баланс и поддържането му е много важно за здравето на човешкото тяло. Организмът полага непрестанно усилия за поддържането му, но различни фактори от ежедневието затрудняват осъществяването на това.

Наскоро публикувано проучване показа, че както при мъжете, така и при жените, които приемат хранителни добавки с минерали, съществува по-малък риск от недостиг на тези вещества спрямо онези, които не приемат хранителни добавки.

По този начин трябва да се изясни, че освен грижата да се запази балансът на ценните витамини е също толкова важно и достатъчно поемане на метали и микроелементи.

Следвайки балансираното хранене, е трудно да се появи проблем, свързан с недостиг, но понякога фактори като например жегата, енергични упражнения или някои патологични случаи могат да повляят неблагоприятно върху естествените количества, предимно на минерали и на електролити като калий, магнезий и натрий. В тези случаи може да се окаже полезно използването на някаква хранителна добавка.

Разбира се, когато нарушаването на баланса на минералите и микроелементите се дължи на патологични ситуации, е необходима консултация с лекар или друг здравен експерт, който да предложи подходящ препарат за набавяне на тези важни за организма компоненти, без да има нежелани странични ефекти за пациента.

При хората, страдащи от хронични заболявания, винаги е необходимо консултиране с лекуващия лекар, който е и най-подходящият, тъй като познава историята на заболяването.

Полезна статия: ProBalance е хранителна добавка, богата на минерални соли и микроелементи

За какво помага приемът на Probalance?

Със сигурност при едно пълноценно и балансирано хранене се набавят всички необходими на организма неорганични елементи, т.е. минерали и микроелементи. Животинските храни са по-добри източници на такива, отколкото растителните, като това важи най-вече за морските дарове.

Част от количеството на тези елементи, които се съдържат в храната, се губи по време на обработката. Намаляване на усвояването може да се получи при неправилно комбиниране на храните. Тоест ако някой консумира храна, богата на калций, заедно с храна, богата на фибри, се намалява усвояването му и няма да си набави максимално възможното количество.

Също така организмът абсорбира в различна степен в зависимост от вида на елементите и здравословното състояние на индивида. По принцип съществуват вещества, които се абсорбират по-лесно от организма, т.е. имат висока бионаличност като калий, натрий и такива, които са с ниска бионаличност като желязото.

Освен изложените по-горе фактори, балансът на тези елементи може да бъде нарушен от различни условия, на които е подложено всеки ден човешкото тяло.

Probalance съдържа калий, магнезий, калций, натрий, мед, хром и молибден, като препоръчителната доза е четири таблетки три пъти дневно, т.е. 12 таблетки на ден.

Тези вещества имат следните въздействия върху човешкото тяло:
* Компоненти са на костите и зъбите, предимно калций и магнезий
* Спомагат за правилното функциониране на органите
* Участват в обменните процеси като съсирването на кръвта, неутрализират свободните радикали и действието на инсулина
* Помагат за абсорбирането на витамини и минерали

Минерали и микроелементи, съдържащи се в Probalance подробно:

Калий
Калият е основният вътреклетъчен катион (положителен анион), регулира киселинно-алкалния баланс и нивата на течности в тялото. Също така участва в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите и регулиране на кръвното налягане. Балансът на калий се нарушава основно в случаи на стомашно-чревни смущения и силно изпотяване.

Препоръчителният дневен прием (ПДП) на калций е 2000 мг. Добри източници са пълнозърнести храни, мюсли, картофи, леща и банани.

Магнезий
Магнезият е вторият най-често срещан вътреклетъчен катион след калия. Магнезият участва като кофактор в различни химически реакции, играе роля в метаболизма на калия и в регулиране на кръвното налягане. Също така възвръща спокойствието на нервите и мускулните влакна. ПДП на магнезий е 375 мг. Магнезий съдържат бобовите растения, сушените ядки, непреработените зърнени храни, какао, соя, зелени листни зеленчуци и морски дарове.

Калций
Калцият съставлява от 1.5 до 2% телесна маса, като 99% се намира в костите и зъбите, докато останалият 1% се намира в тъканите и телесните течности. Ролята му е много важна, тъй като участва в структурата на костите, в съсирването на кръвта, в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите, включително на сърцето. Приемането на калций може да намали усвояването на флуор, желязо и цинк.

От друга страна усвояването на калций може да бъде затруднено от източници, богати на растителни киселини като пълнозърнести храни и оксалатни киселини като спанак. ПДП на калций е 800 мг, но може да достигне до 1200 мг при бременност и в пубертета. Хранителните източници са млечните продукти, рибите, които се ядат с костите, соята и бобовите растения.

Натрий
Натрият е важен фактор, регулиращ извънклетъчните течности, и затова е от особено значение за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Натрият прави възможни мускулните контракции и невронните реакции. ПДП не е определен за натрий, но минималното препоръчително изискване е 500 мг на ден. Разбира се, трябва да се отбележи, че хората консумират по-големи количества от препоръчителните. Хранителни източници на натрий са солта и преработените храни.

Мед
Медта е микроелемент от съществено значение, тъй като е важен фактор за гладкото функциониране на множество процеси в човешкия организъм. Медта участва като кофактор в много реакции, в производството на меланин в кожата, в абсорбцията и преноса на желязо, производството на хормони, метаболизма на глюкоза и синтеза на холестерол и колаген. Високите дози желязо, цинк и витамин С може да намалят абсорбцията на мед. ПДП на медта е 1 мг. Мед се съдържа в черния дръб, мидите, бобовите растения, ядките и пълнозърнестите храни.

Хром
Хромът съществува в природата в две химически форми, тривалентна е онази, която е биологично активна и която съществува в храната. Хромът играе важна роля в метаболизма на глюкоза, засилва действието на инсулина и засяга метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Витамин С повишава неговата абсорбция. ПДП на хрома е 40 мг. Добри източници са пълнозърнестите култури, млечните продукти и повечето плодове и зеленчуци, но при обработката им голяма част се губи.

Молибден
Молибденът е още един микроелемент, който участва в процеса на прехвърляне на електрони, наречен редокс. ПДП е 50 мг. Главни източници са месо, млечни продукти, пълнозърнести храни, бобови растения и зелени листни зеленчуци.

От посоченото по-горе става ясно колко важен е адекватният прием на тези компоненти, поради факта, че участват в множество функции в човешкото тяло, като кофактори при важни физиологични реакции. Probalance предоставя на тялото важни минерални соли и не съдържа лактоза. Следвайки препоръчителната дневна доза, т.е. 12 таблетки на ден, се покрива 13.5% от ПДП (препоръчителен дневен прием) на калий, 53% магнезий, 87% калций, 45% мед, 150% хром, 160% молибден.

* Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене, което е от особено значение за здравословен начин на живот.

Brand

LIFETAKT

Има ли рецепта за щастие? Хората казват, че здравето е щастие. Когато човек се чувства добре в собственото си тяло, във форма и зареден с енергия. Това е истинско качество на живот. Но как да останем здрави? Тук на помощ идва LR, тъй като LR LIFETAKT комбинира първокласни продукти за допълване на храненето, за да предложи индивидуални решения, съобразени с вашите лични потребности във всеки етап от живота. Независимо дали в момента се намирате в период на стрес, нямате време за балансирано, богато на хранителни вещества хранене, или искате да отслабнете – LR LIFETAKT като ваш компетентен партньор ви предлага винаги правилното решение – за по-високо качество на живота всеки ден. Вземете здравето си в свои ръце с LR LIFETAKT и задайте верния такт. Продуктите LR LIFETAKT са вдъхновени от природата и са съчетани с най-новите познания от науката и изследванията. Резултатът е единствени по рода си продукти с максимална ефективност и постоянно високо качество. Реномирани независими институти като SGS INSTITUTE FRESENIUS потвърждават това например за Aloe Vera Геловете за пиене. LR LIFETAKT предлага цялостни решения, които представляват много повече от допълване на храненето. Освен с продукти LR LIFETAKT ви подкрепя с научнообосновани експертни съвети за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT е вашият личен партньор, който ви подкрепя във всеки етап от живота с компетентни решения за вашите индивидуални потребности.

LR LIFETAKT съчетава най-новите познания от науката и изследванията с най-доброто от природата.

LR LIFETAKT ви дава цялостни съвети по темите за храненето, физическата активност и начина на живот.

LR LIFETAKT означава здраве „Made in Germany“. Това е нашето обещание, на което можете 100% да разчитате.

LR HEALTH&BEAUTY

»More quality for your life.« – това е мотото на компанията LR, чиято централа се намира в Ален, Вестфалия. Като Health & Beauty експерти и един от най-големите производители на продукти с Алое Вера, компанията ни предоставя и възможност да осъществим бизнес мечтите си!

LR HEALTH&BEAUTY държи на повишеното съзнание по отношение на качеството, като така гарантира непрекъснато растящ продуктов асортимент от козметични продукти, парфюми и хранителни добавки. Продуктите за грижа и красота се отличават с модерни технологии, иновативни съставки и ексклузивни формули. LR е един от най-големите производители на продукти с Алое Вера в Европа, и то напълно заслужено.

КАЧЕСТВО НА НАЙ-ВИСОКО НИВО - MADE IN GERMANY навсякъде по света е символ за най-високо качество. Стремежът на LR е да доказва тези стандарти за качество при всички продукти всеки ден. На това могат да разчитат и всички клиенти! Всички продукти за здраве и красота на LR, които се произвеждат директно в Германия, са означени с логото „Made in Germany“.

Тегло 1.500 g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *