НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО

НЕМСКИ СТАНДАРТ НА КАЧЕСТВО

Основният фокус на LR е поставен върху повишаване на качеството на живот. Под мотото “More Quality for your Life” нашият стремеж е да направим така, че всеки един да има по-високо качество на живот. Това може да се осъществи или чрез използване на нашите висококачествени продукти за здраве и красота, или чрез уникалната възможност за трайна положителна промяна на живота, която предлага бизнес моделът на LR. Стремежът на LR за качество важи за всички сфери – от разработването на продукта до обслужването на клиентите. Ние не само налагаме високи стандарти на самите себе си, но и на и на външните доставчици, с които си сътрудничим. В това отношение редица социални аспекти са от значение за нас.

Суровини и доставчици

За нас в LR е важно да използваме надеждни, първокласни суровини, разбира се с оглед на най-новите познания и открития в областта на научно-изследователската и развойната дейност. Ето защо си сътрудничим с доказани доставчици на суровини. Тъй като целта ни е постигането на отлично качество, нашите доставчици са обект на строги проверки. Гарантираме използването само на висококачествени суровини и например проверяваме състава на всеки LR продукт, още преди да одобрим рецептата. Всички доставяни суровини са обект на специален индивидуален план за проверка – за всяка партида се документират получените за освобождаването й данни и анализи.

Освен това за нас е от съществено значение местата за производство да отговарят на прилаганите национални и международни наредби. Не толерираме експлоатацията на детски труд, нерегламентираното работно време, принудителния труд или недостатъчната безопасност на работното място. Редовни проверки на място на доставчиците, например в района, където се отглежда Aloe Vera Barbadensis Miller в Мексико, гарантират качество на нашите суровини, както и съблюдаване на социалните норми. Освен това SGS INSTISTUT FRESENIUS следи постоянно цялостното култивиране на Алое Вера, при което не се използват пестициди или други химикали. Работните условия на плантациите също се контролират. Още един печат за качество е нашето членство в Международния научен съвет за алое (IASC) – международна асоциация, чиято цел е да защитава интересите на индустрията на Алое Вера, особено по отношение на научно-изследователската дейност. Като част от своя Етичен кодекс IASC е разработил стандарти за качество и строги изисквания за проверки, извършвани на всеки две години.

Обработване и производство

По-голямата част от нашите продукти се произвеждат в централата в Ален, Германия. За специални продуктови сегменти използваме и чуждестранни доставчици, например част от декоративната ни козметика се произвежда в Италия – страна, известна с висококачествените си продукти за макияж. За този продуктов сегмент също важи твърдението за качество “Made in Germany”. Италия е синоним на отлично качество на формулите, на експертно познание на цветовете и модните тенденции и накрая, но не на последно място, на многогодишен опит в този сегмент. Поемаме социална отговорност и в тази сфера и се отказахме от тестването на козметични продукти върху животни дори преди въвеждането на общоевропейска забрана за тестове върху животни.

Разполагаме с отличен екип от експерти, състоящ се от д-р Андреас Клайн, Директор научно-изследователска и развойна дейност (R&D), Сабине Ларсен-Фефринг, Директор контрол на качеството и разработване на хранителни добавки и аксесоари, която е и единственият европейски представител в борда на IASC, както и д-р Раймунд Лирхамер, Директор контрол на качеството и разработване на козметични продукти, който между другото е разработил технологията Microsilver в козметиката и Nanogold and silk.

КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ

С прилагането на модерни технологии и съставки през последните години LR придава нови измерения на грижата за лице и тяло. Открийте нашите продукти-бестселъри: функционална грижа с Mikrosilber, аnti-аging-предложения с утвърдена ефективност, сертифицирани продукти с Алое Вера, грижа за коса с професионално качество и висока класа декоративна козметика.

грижа за кожата

Грижа за кожата

Високата концентрация на Алое Вера и ценни съставки в повече от 40 продукта за кожата се удовлетворяват всяка потребност и осигуряват оптимална грижа.

За грижата с Алое Вера използваме изключително вътрешността на листата с най-високо качество на Aloe Vera Barbadensis Miller, което се отглежда във високите части на Мексико под строг контрол.

Гелът от Алое Вера е прекрасно съчетан с изпитани още от дълбока древност билки и масла, които се грижат за кожата бързо и целенасочено. Добавянето на естествени био-екстракти и мащабният отказ от парабени и минерални масла са заключителният акорд на програмата за грижа на кожата при LR.

функционална грижа

Функционална грижа

MICROSILVER PLUS е функционалната грижа на LR за цялото тяло – от главата до петите. Нашите продукти за поддържане на кожата MICROSILVER PLUS имат много предимства: Активното вещество Microsilver има антибактериално, регулиращо и стабилизиращо действие. Действието на отделните продукти за подхранване на кожата е оптимизирано чрез комбинирането им с ценни допълнителни съставки или минерални съединения.

Многообразието от приложения на Microsilver

Microsilver намира приложение в многобройни продукти за грижа за тялото и кожата. В сферата на зъбната хигиена се прилага в продукти за чувствителни венци и срещу лош дъх. Като съставка в кремове Microsilver се справя с дефекти по кожата и пъпки и действа благотворно при суха и напукана кожа. Продуктите с Microsilver действат и срещу пърхот и изпотяване.
microsilver)

Какво представлява Microsilver?

Microsilver (микросреброто) е нанопоресто сребро (сребърен прах, размер на частиците приблизително 11,6 µm) с пенообразна повърхностна структура. Тази повърхност има голяма антимикробна активност, което прави действието й в продуктите от серията MICROSILVER много полезно за кожата.

Чистото микросребро има антибактериално, регулиращо и стабилизиращо действие. Действието на отделните продукти за подхранване на кожата е подсилено чрез комбинирането им с ценни допълнителни съставки като хидроксиапатит, дефензил, ектоин, извлечения от минерали или минерални съединения.

Делукс

Декоративна козметика

Спирала, червило, красота…

Макияжът при LR има дългогодишна традиция. Този дългогодишен опит, съчетан с най-новото ниво на познание в производството, доведе до създаването на най-добрата декоративна козметика в историята на LR. Две линии – LR Colours и LR Deluxe – с уникални формули и иновативни продукти.

LR получава своите формули от водещи доставчици, предимно от Италия – лидера в сферата на декоративната козметика.

ПАРФЮМИ

парфюми мъжки парфюми дамски

LR е утвърден компетентен партньор в разработването на аромати. Множество международни знаменитости се доверяват на LR, когато става въпрос за създаването на техен личен аромат. Брус Уилис, неговата съпруга Ема Хеминг-Уилис и Каролина Куркова също са част от звездното семейство на Starbox, както и чаровната Кристина Ферейра от Португалия и модният дизайнер Гуидо Мария Кречмер.

Starbox и още нещо – международен експерт по парфюмите

Концепцията за парфюми е традиция за компанията LR Health & Beauty Systems вече повече от 25 години. Отличителна характеристика на парфюмите на LR-знаменитостите от “Starbox”, както и на останалите парфюми на LR, са високото качество, ценните съставки, високото съдържание на парфюмни масла и доказаната дълготрайност.

С тези качества LR се утвърди по целия свят като компетентен партньор в парфюмерийния дизайн. Ето защо не е чудно, че световните знаменитости се обръщат директно към LR, когато искат да създадат собствена парфюмна линия за LR Starbox.

Брус Уилис, неговата съпруга Ема Хеминг-Уилис и Каролина Куркова също са част от звездното семейство на Starbox, както и чаровната Кристина Ферейра от Португалия и модният дизайнер Гуидо Мария Кречмер.

Портфолио на LR парфюмите

Наред с ексклузивните парфюми на знаменитости “Starbox”, LR предлага ииндивидуално разработени дизайнерски парфюми и класически аромати (LR Classics). Някои от тези парфюми вече повече от 15 години са сред най-обичаните. Също и за тези парфюми е в сила: високо качество на добри цени. Асортиментът на LR се допълва от специални, сезонни парфюми, които следват актуалната мода и временните тенденции.

Какво прави парфюмите на LR уникални?

  • Особено високо съдържание на парфюмни масла
  • Проверена от Dermatest трайност на ароматите
  • Ексклузивни парфюми на знаменитости Starbox – няма друг производител на парфюми с толкова много парфюми на звезди в асортимента като LR
  • Сътрудничество с най-реномираните доставчици на аромати по света
  • Изключително добро съотношение цена – качество
  • Пълен асортимент – от парфюм до душ-гел
  • Немски стандарт за качество