ПРЕВАНТИВНО СРЕЩУ АЛЕРГИИТЕ  И ЕНТЕРОВИРУСИТЕПРОЛЕТТА НАБЛИЖАВА – ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМЕМ МЕРКИ СРЕЩУ АЛЕРГИИТЕ  И ЕНТЕРОВИРУСИТЕ
За мнозина пролетта е свързана с неприятни емоции, поради обострянето на поленовите алергии. Какво е важно да знаем за тях? Защо възниква една алергия към полените? 

Поленовата алергия може би е най-разпространената и най-усещащата се форма на алергия, особено за нашата страна, предвид добрите климатични условия и метеорологични фактори. Обикновено в периода от март до края на юни, дори юли месец, постепенно започва растежа първо на дървесните видове, после и на тревните видове, които причиняват така наречената сенна хрема – форма на поленовата алергия.

Често хората я свързват единствено с проявите от страна на носа, кихане, сърбеж и зачервяване на очите, общо безпокойство, но не рядко тези симптоми се задълбочават и се превръщат в поленова бронхиална астма, която е едно сериозно заболяване.

В не по-малко от 10-15% от случаите на поленова алергия се демонстрира чрез поленова астма. Полените са невидими, защото представляват малки и дребни частици с размер от 10 до 100 микрона, които обаче проникват много дълбоко в дихателната система и лесно алергизират хората.

Важно е да се направи едно уточнение – когато започнат да цъфтят пухчетата на тополите към началото на май месец, хората веднага свързват алергията с тях, а те са абсолютно невинни. Тополите нямат никакво отношение към алергията. Това са семената на растенията, които всъщност причиняват механично дразнене на лигавицата на носа и очите.

Тъй като по начало алергично болните имат повишена чувствителност не само към пухчетата, но и към много други дразнители – например към газовете на автомобилите и замърсения въздух – хората свързват проявите на алергията с тях, защото точно в същото време започва цъфтежа на тревите, които отделят полена – истинският причинител на алергията.
Акад. Богдан Петрунов

ПЕРФЕКТНАТА КОМБИНАЦИЯ ОТ ПРОБИОТИК PRO12 + COLOSTRUM LIQUID (КОЛАСТРА В ТЕЧНА ФОРМА) + АЛОЕ ВЕРА ГЕЛА ЗА ПИЕНЕ С КОПРИВА за да се защитим и облекчим поленовата алергия.

Приемат се за минимум 3 месеца. Препоръчително да е преди периода на цъфтежа на растителните и дървесните видове!

ПОРЪЧАЙТЕ НА ТЕЛЕФОН 0889 775 650

Вашият коментар