РЕЙШИ+

рейши+

РЕЙШИ+
Императорската гъба за по-добро качество на живота и в зряла възраст

Гъбата Reishi благодарение на веществата, които съдържа (тритерпентините, полизахаридите и протеогликаните), има следните свойства:
√ Подпомага контролирането на нивата на холестерол и глюкоза в кръвта.
√ Съюзник на организма в противодействието срещу хипертонията.
√ Подобрява работата на черния дроб.
√ Възпрепятства натрупването на тромбоцити.
√ Представлява антихистамин.
√ Потиска образуването на тумори чрез имуномодулация или потискане на ангиогенезата.
√ Защитава клетките чрез неутрализиране на свободните радикали.
√ Има благоприятно въздействие при безсъние.

СЪСТАВ: Екстракт от гъба рейши (48 %), прах от гъба рейши (20 %), обвивка на капсулата (хидроксипропилметилцелулоза), витамин C (12 %), антислепващ агент (магнезиеви соли на годни за консумация мастни киселини)

РЕЙШИ+ гъбата за дълголетие
√ С прах и екстракт от Reishi
√ С витамин С*
√ Без лактоза
√ Позната от традициите на Далечния изток
√ Подходящ и за вегани
√ Допринася за нормална функция на кръвоносните съдове
√ Допринася за нормален енергиен метаболизъм*
√ Намалява умората и изтощението**
√ Грижи се за нормалното състояние на костите и зъбите
√ Защитава
Препоръчителен прием
1 капсула дневно

* Витамин C допринася за нормален енергиен метаболизъм.
** Витамин C защитава клетките от оксидантен стрес и допринася за намаляване на умората и изтощението.

Предимства на Рейши+:
√ Покрива 75 % от препоръчителния дневен прием на витамин C
√ Без ГМО
√ Обвивката на капсулите е изцяло от растителен произход
√ Подходящ за вегетарианци
√ Без съдържание на лактоза

Рейши+ е азиатска гъба с дълга история. До 20-ти век тя е била позната само в Китай, Япония и Корея, но междувременно Западният свят и науката обръщат внимание на уникалните й свойства.

Рейши+ се препоръчва да се приема заедно с витамин С, който подсилва защитните функции на организма благодарение на антиоксидантното си действие. Една капсула Рейши+ осигурява 75% от дневната доза витамин C.

Витамн C (или аскорбинова киселина) е водорастворим витамин. Играе роля за правилното функциониране на човешкия организъм и е необходим за различните метаболитни функции като синтезиране на колаген, освобождаване на различни хормони на надбъбречните жлези, а също така и за синтеза на костите, зъбите, венците и кръвта.

Приемането на витамин С, който има антиоксидантно действие, може да помогне на организма при неутрализирането на вредното действие на свободните радикали.

Дневната нужда на човека от витамин C достига до 80 мг. Основните източници са пресните зеленчуци и най-вече цитрусовите плодове. Липсата на този витамин причинява заболяването скорбут, за което са характерни увреждания на зъбите, нарушения в съсирването на кръвта и анемия.

Новият Рейши+ на LR с екстракт от гъбата Reishi предлага уникалните благотворни свойства на тази рядка гъба само в една капсула! Подсилен с витамин С, Рейши+ е хранителна добавка, необходима на организма всеки ден.

Не съдържа генетично модифицирани съставки, нито лактоза и е продукт от растителен произход.

*Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене, което е от особено значение за здравословен начин на живот

За какви болести помага гъбата рейши и дали можем да преборим рака с нея. Дозировка и противопоказания. Можем ли да даваме рейши на деца.

Гъбата рейши (Ganoderma lucidum), се използва в Източната медицина повече от 2 хиляди години. Рейши е японското й име, с което става известна. Китайците я наричат Линг Ши – гъбата на безсмъртието и я поставят на първо място по лечебни свойства, дори преди женшена!

Рейши е „капризна“ гъба, доста взискателна към околната среда и в дивата природа се е срещала изключително рядко. Расте на изсъхнали сливови дървета. Според Авицена, от 10 хиляди диви сливи само на 10 могат да се развият рейши. Затова ценната гъба е била извънредно скъпа и за лечение са я използвали само в императорското семейство и единици благороднически семейства.
През 1972 г. в резултат на 15-годишни опити, в Япония разработват технология за култивиране на гъбите рейши, с което започва масовото им производство.

В наши дни гъбите рейши се отглеждат в гъбени ферми, където се поддържат специални климатични условия за прорастване на гъбените спори. По качество и лечебни свойства култивираните гъби рейши не отстъпват на диворастящите.

Гъбите рейши се отглеждат върху пънчета или отрязани стволове на плодови дървета (гъбите са плодоносящи 4-5 години) или върху стерилизирани и обогатени с хранителни вещества стърготини от листвени и хвойни породи дървета. Рейши расте доста бавно.

Химически състав на рейши.

Химическият състав на гъбата рейши е доста сложен и богат. Изследван е от японски и американски учени. Съдържа микроелементи (особено високи нива на германий), органични киселини, полизахариди, кумарини, витамини, фитонциди. Рейши съдържа и знаменитите бета-глюкани, на които се дължи противораковият им ефект.

Действие

Лечението с гъби би трябвало да е първата стъпка за справяне със синдрома на хроничната умора, при чести промени на настроението, при случаи на така наречения синдром на градската умора. Животът в големия град е източник на ежедневен стрес, който, натрупвайки се, води до чувство на тревожност и може да причини сериозни заболявания.

рейши, гъба, противопоказания, цена, мнения

В природата гъбите рейши се срещат изключително рядко, растат основно на сливови дървета

Уникалните свойства на рейши помагат на организма да регулира психическия фон и оказват хармонизиращо въздействие на централната нервна система.

Тайната на това магическо въздействие е, че рейши стимулира производството на ендорфин – хормона на щастието. При това рейши действа доста по-ефективно от бананите и шоколада и не води до трупане на излишни килограми.

Преди да се сдобиете с рейши и да започнете лечението, трябва да сте наясно, че са ви необходими воля и търпение – лечението с гъби е дълготраен процес.

За постигане на желания ефект са необходими поне три месеца постоянен прием, а нередки са случаите, когато гъбите трябва да се пият и шест месеца. Но гъбите действат и вие ще се убедите сами, стига да не се откажете някъде по средата.

Няма опасност от създаване на привикване към гъбите.

Също така медицинските гъби нямат токсичен ефект и не предизвикват замайване. Няма проблем и да ги пиете заедно с други лекарства и билки.


Основните лечебни свойства на гъбата рейши се свеждат до следните основни точки:

Първото ниво на въздействие на гъбата рейши върху организма е силният й противотуморен ефект.

В този случай можете да използвате рейши в комбинация с друга гъба, например шийтаке, тъй като съчетаването на два вида гъби взаимно усилва и хармонизира действието им.

Използването на гъби заедно с традиционните методи на лечение на рак помага за значително намаляване на туморите – както доброкачествените, така и злокачествените.

Второто ниво на въздействие на гъбите е върху сърдечно-съдовата система.

Отличително е, че точно гъбата рейши превъзхожда в пъти останалите гъби в това отношение.

На трето ниво въздействието на рейши е доста необичайно.

Лечебните гъби се използват успешно в психиатрията и рейши е една от най-добрите гъби в това отношение. С нейна помощ се регулират разстройства на психиката, тревожни състояния, някои отчети съдържат и данни за положителен ефект при епилепсия.

Четвърто ниво – рейши ефективно въздейства върху алергични прояви и заболявания на дихателните пътища,

благодарение на полизахарида ланостан, съдържащ се в гъбата и забавящ развитието на антитела. Откритието на ланостана прави сериозен пробив в лечението на такива упорити заболявания като бронхиална астма и атопичен дерматит.

При какви заболявания можем да използваме рейши.

Гъбата рейши е природен адаптоген, богат на натурални антиоксиданти, биологично активни вещества, витамини, макро- и микроелементи. Притежава противотуморно, антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално, противовирусно, обезболяващо, спазмолитично, противоалергично, хепатопротекторно действие.

Рейши се препоръчва като ефективно натурално помощно средство за профилактично и комплексно лечение на следните заболявания:

Злокачествени и доброкачествени образувания. Противотуморният ефект на медицинските гъби се изследва активно през последните десетилетия. Уникалните свойства на рейши я правят практически универсална за противотуморна терапия. Може да се използва в комбинация с други гъби за по-добър ефект.

Официално е потвърдено положителното въздействие на рейши при следните видове рак:

√ Рак на простатата
√ Рак на хранопровода
√ Рак на белите дробове
√ Рак на панкреаса
√ Рак на мозъка
√ Рак на черния дроб
√ Рак на бъбреците
√ Рак на костите
√ Саркома

Сърдечно-съдови заболявания: атеросклероза, артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, тромбози, тромбофлебит, облитериращ ендартериит, сърдечна недостатъчност, инфаркт, инсулт и др.

В гъбата рейши присъства комплекс от вещества (полизахариди, триптеноиди, нуклеотидът аденозин, фосфор, калций, калий, магнезий, германий, полиненаситени мастни киселини и др.), които регулират кръвното налягане, намаляват лошия холестерол в кръвта, препятстват тромбообразуването. Също така подобряват кислородното снабдяване на миокарда, възстановяват нормалния ритъм и сила на сърдечните съкращения.

Различни алергични заболявания. Прилагането на гъбата рейши предотвратява образуването на алергичен оток, а също така и спомага премахването на характерния за алергичния дерматит сърбеж и парене на кожата.

култивиране на рейши, гъба, цена, противопоказания, мнения

Рейши се култивират в специални оранжерии, където се създават специални условия за покълване на спорите

Това е свързано със съдържащите се в гъбата ганодермови киселини, които потискат производството на хистамин, съпътстващо алергичната реакция. Антихистаминово действие имат също така и присъстващите в гъбата рейши редица имуномодулиращи протеини, флавоноиди, калций, магнезий.

Вирусни заболявания – респираторни вирусни инфекции, херпес, вирусен стоматит и т.н.

Автоимунни заболявания – лупус (вълчанка), бронхиална астма, ревматоиден артрит, множествена склероза, склеродермия, атопичен дерматит.

Съдържащите се в гъбата рейши полизахарид ланостан и други природни имуномодулатори способстват удължаването периода на ремисия при автоимунните заболявания.

Болести на стомашно-чревния тракт – язва на дванадесетопръстника и стомаха, пранкреатит, гастрит, колит и др.

Съдържащите се в рейши тритерпеноиди, флавоноиди, магнезий и витаминът В3 в комплексно съчетание оказват спазмолитично и болкоуспокояващо действие, способстват отпускането на гладката мускулатура на червата.

Ендокринни заболявания: диабет.

Дозировка. Как да пием гъбата рейши?

Обичайната доза е 1 грам на ден в продължение на 3-6 месеца. Така се пие рейши за повечето заболявания, както и профилактично.

За автоимунни заболявания – 3 грама на ден.

При туморни образувания дозата е от 3 до 9 грама на ден.

Проведените изследвания сочат, че приемът на повече от 9 грама на ден не носи допълнителни ползи и ефектът не се променя. Това означава, че няма смисъл от доза, по-голяма от 9 грама на ден, независимо от заболяването, защото по-големите количества не могат да се усвоят и просто се изхвърлят.

Добра и често използвана противотуморна формула е рейши в съчетание с друга гъба (шийтаке, майтаке, кордицепс, кориолус, агарик) – общото им количество не бива да превишава 9 грама, но стандартно, ако болестта не е в прекалено напреднал стадий, е достатъчно 3 грама на ден в продължение на 6 месеца. Плюс витамин С – 1 грам на ден.

Важно е да знаете, че не можете да предозирате, рейши е неотровна гъба и не може да ви повлияе зле.

Но все пак има случаи, в които не е желателно да приемате витални гъби.

Посъветвайте се с медицинско лице и правете редовно кръвни изследвания, ако все пак решите да приемате рейши, в следните случаи:
√ Бременност
√ Кърмене
√ При деца до 1-годишна възраст
√ При склонност към кръвотечения

За да изчислите колко капсули на ден трябва да приемате, погледнете колко рейши се съдържа в една капсула.

Съгласно упътването, в една опаковка Рейши, произведена от компанията LR Health&Beauty се съдържат 30 капсули със съдържание на Рейши от 15.2 г. В такъв случай една капсула съдържа 506 мг.

Ако предполагате да пиете по 1 грам на ден, то ще са ви необходими 2 капсули дневно, и опаковката ще ви стигне за 15 дни.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГЪБА РЕЙШИ

РАК И КАКВО ДРУГО ЛЕКУВА ГЪБА РЕЙШИ

lifetakt алое вера гел с коприва3 и рейши


Vital Care

МЕСЕЧЕН КОМПЛЕКТ
3 x 1000 мл
Aloe Vera Гел за пиене
Intense Sivera
+
Reishi Plus Капсули
30 капсули / 15,2 г

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80822
276,90 лв.

рейши+3

REISHI PLUS КАПСУЛИ
Троен комплект
3 x 30 капсули / 45,6 г

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80147
240,00 лв.


ИНДИВИДУАЛНИ ДОПЪЛВАЩИ ПРОДУКТИ