CISTUS INCANUS СПРЕЙ

Cistus Incanus спрей

CISTUS INCANUS СПРЕЙ - ЗА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА

- 86% екстракт от Cistus Incanus
- Идеален за употреба по време на път
- Дозира се лесно чрез впръскване в гърлото
- Съдържа витамини С 38% от препоръчителния дневен прием и Е 42% от препоръчителния дневен прием, които подпомагат имунната система
- Приятно свеж вкус на ментол и мента
- Бърза и лесна употреба

ЦИСТУС ИНКАНУС СПРЕЙ има високо съдържание на Cistus Incanus - 86%. Също така съдържа водоразтворимия витамин Е, който действа антиоксидантно в организма и е важен за развитието и поддържането на нервната и мускулната системи. От друга страна, витамин С има важно значение за здравето на организма, тъй като е необходим за свързването на важни молекули, като колагена и помага при усвояването на други. Хранителната добавка влияе отлично на хора от всякаква възраст. Грижи се за оптималната функция на имунната система. Хранителната добавка е с растителен произход.

Здравето означава силна имунна система.
По всяко време да бъдем напълно защитени – това е нашата мечта. Cistus Incanus (памуклийката) може да помогне за това с полифенолите, които съдържа. Това е диворастящо растение, срещащо се предимно в слънчевите южни страни. Листата на Cistus Incanus са особено богати на полифеноли. Ето защо LR използва само полезните листа, които изобилстват от полезни за здравето компоненти, без стъбла и дървесина. Cistus Incanus – или на български "лавдан", "памуклийка", "скална роза" – е малък ухаещ храст, който расте главно на почви, богати на магнезий в Южна Европа. Три впръсквания в устата три пъти на ден осигуряват на организма здраве и добро състояние благодарение на природната сила на ценното растение. Перфектен за път.

Свойства на памуклийката
√ антиканцерогенно √ силно антиоксидантно √ стабилизира кръвообращението √ противовирусно √ отхрачващо √ противобактериално √ противогъбично √ детоксикиращо √ имуностимулиращо √ забавя стареенето √ защитава лигавиците √ увеличава плътността на костите

Начин на употреба: Приемайте 3 пъти на ден по 3 впръсквания (всяко впръскване е 0,1 ml, еквивалентно на 0,9 ml дневно) директно в устата. Не надвишавайте препоръчаната дневна доза.

Внимание: Хранителните добавки не могат да заместят разнообразния и балансиран хранителен режим и здравословния начин на живот. Съхранявайте на хладно и сухо място, недостижимо за деца.

cistus-incanus

CISTUS INCANUS - ПАМУКЛИЙКА - СКАЛНА РОЗА - ЛАВДАН

Цистус инканус, Памуклийка, скална роза, лавдан (Cistus incanus) представлява храстовидно растение, билка съхранила лечебните си качества през вековете, която се класифицира към семейство Лавданови (Cistaceae). Свободно растящо се открива в района на Средиземноморието. В миналото от гърците се е смятала за лечебно средство при много болести. Използва се за направата на чай, на билкови лекарства и като подправка.

Устройство на памуклийка
Скалната роза е слънцелюбиво растение. Растежът му е под формата на храст. Корените му се развиват в компанията на гъбички по тях, които осигуряват самостоятелен растеж на растението, без други видове в близост до него. Стъблата са червеникаво-кафяви на цвят, със срещуположно разположени на тях листенца. Листата са овални и плисирани, около 5 cм дълги.

Цъфти в розови или розово-лилави цветове, през периода от май до септември месец. Цветната чашка е с големина около 5 см в диаметър, със смачкани като хартиена салфетка венчелистчета.

400 години преди новата ера растението е установено в Северна Африка и Средния Изток. Днес вирее на неплодородни почви в Гърция и цялото Средиземноморие, предимно в южни страни.

√ Употребяват се листата и цветовете на растението.
√ Билката се характеризира с високо съдържание на полифеноли.

%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d1%83%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d0%ba%d0%b0

Установените в голям процент полифеноли в растението действат противовирусно. Екстрактът от цистус инканус притежава и изявена способност да неутрализира свободните радикали и да предпазва организма от оксидативен стрес, поява на раково заболяване и стареене. Успешно защитава клетките от вредители като тютюн, лекарства, алкохол, стрес, прекомерно физическо натоварване. Чаят от растението протектира сърцето и кръвоносната система. Полифенолите повлияват положително нивата на холестерол, предотвратяват стесняването на кръвоносни съдове и високото кръвно налягане, като така намаляват риска от образуване на съсиреци и тромби, предпазват от развитието на ракови заболявания и в същото време благоприятства терапията при установени такива.

Установено е, че билкови продукти от Cistus incanus инхибират причинителя на HIV инфекциите при ин витро изследвания. Екстракт от растението съдържа множество антивирусни фактори, които определят трудното развитие на резистентност от страна на вируса към билката. Поява на такава може да се установи 24 седмици след постоянно третиране на вируса с екстракт от памуклийка. С него са тертирани и вирусите Ебола и Мaрбург, като е установена антивирусна активност на Cistus incanus. Това изследване доказва, че екстракти от скална роза са активни и срещу новопоявили се вирусни причинители, които развиват животозастрашаващи заболявания при хора и животни.

Форми за приложение, в които скалната роза (cistus incanus)се предлага са: чай, капсули и спрей.

 

Интересно за памуклийката
√ Растението, което се самозапалва. Как се случва това - преди да остарее и изсъхне, под влияние на околните високи температури то отделя вид смола наречена лабданум. Тя е с нисък праг на запалимост, като се възпламенява при температура на въздуха 30 градуса. Това се случва и със скалната роза - смолата по нея започва да гори при тази температура. Посипаните по земята семена на растението не горят. Напротив, високата температура помага за разпукване на твърдата им обвивката, а богатата на минерали в резултат на пожара почва спомага за тяхното покълване и растеж
√ Растението, което най-бързо се възпроизвежда след горски пожари
√ Растението с най-високо съдържание на полефеноли в Европа
√ Растението със символика във викторианската епоха - цветът на скалната роза е символ на "неизбежната смърт". На езика на цветята е означавал "Аз ще умра утре"
√ Растение, което произвежда смола лабданум (още ладанова смола), от която чрез парна дестилация се получава тъмно жълто масло. То се използва като ароматизираща съставка на тестени изделия, дъвки и бонбони; перилни и почистващи препарати
√ През 1999 година му е присъдена титлата "Европейско растение 1999"
√ Памуклийката стига до Египет и Судан под формата на ладанова смола
√ В миналото се е пиел чай от цистус инканус за удоволствие и релаксация
√ В християнството смолата от скалната роза е важен компонент на тамян и дори като лекарство за различни заболявания на дихателните пътища, храносмилателния тракт, менструация и др.
√ Листата се използват също за приготвяне на дъбилни материали.

Внимание!
По време на бременност и кърмене, приемът на спрей от памуклийка трябва да бъде задължително консултиран с лекар.

Cistus Incanus капсули3 1

CISTUS INCANUS КАПСУЛИ
3 x 60 капсули / 33,5 гр

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
КОД: 80142
239,96
лв.

lifetakt алое вера гел с мед3 colostrum

Seasonal Support
МЕСЕЧЕН КОМПЛЕКТ
3 x 1000 мл
Aloe Vera Гел за пиене
„Традиционен с мед“
Троен комплект
+
Colostrum капсули
60 таблетки / 30,9 г

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80741
289,90 лв.

 

ИНДИВИДУАЛНИ ДОПЪЛВАЩИ ПРОДУКТИ