ПАРФЮМИ СЕРИЯ CLASSIC

LR classics

ПАРФЮМИ СЕРИЯ CLASSIC

LR е утвърден компетентен партньор в разработването на аромати. Парфюмът винаги е въпрос на вкус. Понякога е любов от пръв поглед друг път трябва време за да се превърне в страст. За парфюмите може много да се говори. Често ги наричат „евтини“, „луксозни“ или „маркови“; но критериите за добро качество на парфюмите са много по-комплексни. Основният е концентрацията на етерични масла, съдържащи се в композицията. Ниското им съдържание често се маскира с атрактивен етикет или цена.

Някои аромати са с качеството на обикновена тоалетна вода и въпреки това се представят фалшиво като парфюми, заблуждавайки потребителя. Ароматът на подобен продукт е нетраен, а интензивността му – ниска и непостоянна. В резултат се наслаждаваме на случайно закупения флакон за по-кратко време, тъй като трябва да го нанасяме по-често. Нашите аромати съдържат голямо количество етерични масла и за разлика от редица конкуренти са с истинско качество на парфюмна вода.

Качественият парфюм е като добър ресторант – избираме този, който има надеждни препоръки. Ето защо най-доброто доказателство за качеството на нашите аромати са имената на световноизвестните звезди, които стоят зад много от парфюмите на LR. С марката LR бяха създадени оригинални аромати, композирани според индивидуалните предпочитания на звезди като Брус Уилис, Кристина Ферейра и Каролина Куркова. Благодарение на работата на опитни парфюмеристи високите изисквания на световните топ знаменитости бяха уловени в елегантни флакони и са подходящи дори за червения килим.

ДАМСКИ АРОМАТИ

МЪЖКИ АРОМАТИ

Знаете ли, че…?

Някои факти за парфюмите, които ще ви изненадат:
1. Лекото напръскване на вътрешната подплата на дрехата или вътрешността на чантата вместо върху кожата е хитра възможност да носите наситени аромати и на работа. Така те ще ухаят по-нежно и дискретно.
2. Кафето не прочиства обонянието, а го уморява. Когато тествате аромати, не се съгласявайте да помиришете кафе. Изпробвайте максимум четири аромата и след това си починете.
3. Най-големият враг на парфюма е светлината. Проверете дали шкафът или рафтът, където държите парфюма през по-голямата част от деня, не е изложен на пряка слънчева светлина от прозореца.
4. Парфюмите трябва да се съхраняват на тъмно, сухо и хладно място. Променливата влажност и температура в банята могат да развалят парфюма за няколко седмици.

5. Не разтърквайте парфюма след нанасяне. Освен че раздразвате кожата, така ще ускорите и изпаряването му, като съкрати - те впечатлението на първата нотка.
6. Не използвайте парфюм зад ухото. Там има много себум и отделяна от кожата млечна киселина.
7. Парфюмите винаги трябва да се изпробват по два пъти – първо върху хартиен тестер и след това на кожата. Парфюмеристите днес композират парфюми по такъв начин, че миришат добре върху хартия, но в крайна сметка ще ги носим на тялото си.
8. Разделението на мъжки и дамски парфюми е сравнително нова концепция. Векове наред жените и мъжете са ухаели еднакво. В арабските страни е така и до днес!
9. Кожата по вътрешната страна на тялото има непостоянно pH и може да фалшифицира аромата на парфюма. Винаги нанасяйте парфюм върху външната част на ръката, не върху китката или сгъвката на лактите.

10. Сухата, хладна кожа не задържа аромати. Ако искате да удължите трайността им, редовно овлажнявайте кожата или използвайте масла без аромат.
11. Ароматът на грейпфрут ни прави по-слаби. Проучвания показват, че хората, ухаещи на цитруси, (например аромат Valencia от LR за дамите или Boston за мъжете), и по-специално на грейпфрут, изглеждат с няколко килограма по-леки. Брус Уилис също взе предвид този аспект при композицията на своя аромат; грейпфрутът е една от съставките в парфюма на актьора.
12. Ароматът на леки пролетни цветя премахва години от възрастта. Момина сълза, божур, магнолия, фрезия създават впечатление за младост и свежест. Така че изберете женствените аромати на Santorini или Martinique, които се предлагат и заедно с душ-гел.
13. Ароматите в масла са богати, но могат да бъдат малко издръжливи. Често към тях няма добавени стабилизатори, които се използват в традиционните води под форма на спрей.
14. Хормоналните промени влияят на разгръщането на аромата. След няколко дни може да се окаже, че ароматът, който клиентката не е харесала в сряда, ще я очарова в петък.
15. Фактори като въздуха, топлината и светлината имат негативно влияние върху качеството на парфюмите. Ето защо е необходимо да ги съхраняваме на тъмно и хладно място и не трябва да стоят отворени повече от една година. Само по този начин ще запазите интензивността на аромата.
16. След известно време вече не усещаме парфюма си – това е естествен резултат от навика. Ако постоянно използваме един и същ аромат, след известно време обонянието ни свиква с него и спираме да усещаме миризмата. Но за останалите хора около нас той все още може да е интензивен. Нашият съвет: не се ограничавайте до един любим аромат, но използвайте различни в зависимост от повода и настроението си.