СЕРИЯ MICROSILVER

СЕРИЯ MICROSILVER

АНТИБАКТЕРИАЛНА ЗАЩИТА

MICROSILVER PLUS е серия за антибактериална грижа за силно изтощени зони от кожата. MICROSILVER PLUS представлява сребърни частици със силно пореста, гъбеста структура (видима под електронен микроскоп). Притежава обширна повърхност с антимикрибиологично действие. За първи път се използва за козметични цели за грижа за кожата в продуктите от серията MICROSILVER PLUS. Тайната е уникалното активно вещество Microsilver BG™. В комбинация с различни съединения на цинка и декспантенол тази съставка е част от всички продукти от серията.** MICROSILVER PLUS е разработен да унищожава вредни микроорганизми по кожата (например бактерии, вируси, гъбички, дрожди), които намират идеална среда за развитие (усилено размножаване) особено при кожни наранявания и раздразнения. MICROSILVER PLUS основно смущава и въздейства на ензимно контролираните метаболитни функции на клетъчните мембрани на микроорганизмите. Подпомагат се активно естествените възстановителни процеси в раздразнената и изтощена кожа. Сребристосивият цвят е отличителен знак за качество. Продуктите MICROSILVER PLUS са разпределени в общо 6 категории: лице, зъби, тяло, део защита, ръце и коса. Всеки продукт притежава и допълнителен плюс, който го прави толкова уникално ефективен.

LR комбинацията от активни съставки има тройно действие*: антибактериално, стабилизиращо, регулиращо
Всеки продукт съдържа три основни съставки: Сребро, Цинк и Пантенол. Не съдържат консерванти.
1. Чистото сребро има антибактериално действие
2. Цинкът ускорява заздравяването на кожата
3. Пантенолът се грижи за кожата и помага за по-бързото й възстановяване

* научно потвърдено чрез различни изследвания (сред които и SGS INSTITUT FRESENIUS)
** с изключение на дъвката за дентална грижа MICROSILVER PLUS

КАК СЕ УНИЩОЖАВАТ МИКРООРГАНИЗМИТЕ ВЪРХУ КОЖАТА?
Гъбестата структура с голяма повърхност на MICROSILVER PLUS позволява голям контакт (абсорбция/резорбция) с микроорганизмите. Същевременно металното микросребро (MICROSILVER PLUS ) непрекъснато освобождава сребърни йони. Те директно атакуват клетъчните стени на микроорганизмите, като възпрепятстват клетъчното делене и така спират понататъшното им размножаване.

КАКВО СТАВА С КОЖАТА ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА MICROSILVER PLUS?
Почистена от микроорганизми, кожата е възстановена и видът й се нормализира. Благодарение на действието на MICROSILVER PLUS тя запазва оптимално красивия си вид. Кожата отново е успокоена и видимо освежена.

КАКЪВ ЕФЕКТ ИМА КОМПЛЕКСА ОТ АКТИВНИ СУБСТАНЦИИ, състоящ се от цинков оксид и декспантенол, съдържащ се в продуктите MICROSILVER PLUS? Комбинацията от цинков оксид и декспантенол подпомага естествения възстановителен процес на кожата. Тя е успокоена и изглежда чиста, мека и гладка.

КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДА MICROSILVER PLUS?
След дълго разработване на производството на ултрафини частици от чисто сребро (разширяване на повърхността на микронизирани частици), познатите от дълго време свойства на ценния метал сребро най-накрая могат да бъдат използвани целенасочено и оптимално в козметиката. Отделни атоми сребро се откъсват от жица от изключително чисто сребро с помощта на вакуум и електричество с високо напрежение. Тези атоми сребро след това се свързват заедно в неправилни сребърни структури, състоящи се от до 20 атома (микрочастици). Много от тези отделни единици се съединяват, за да създадат гъбеста, ронлива структура, която може да се види под електронен микроскоп. Полученият по този начин сребърен прах е напълно чист и не съдържа следи от други примесени метали.