PRO 12 ПРОБИОТИК LR LIFETAKT

Разпродажба!

Original price was: 98,60 лв..Current price is: 78,60 лв..

30 капсули
PRO 12 Пробиотик е пробиотичен продукти от т.н. 4-то поколение пробиотици, който укрепва имунната система, чрез действието на бактериалните щамове, които съдържа. Тези бактериални щамове подкрепят клетките, от които са съставени стените на червата – най-големият имунен орган при човека („разгърнатата” площ на червата е приблизително равна на площта на 2 тенискорта), както и самозащитата на организма, напр. срещу алергии. С пробиотика се правят „преки доставки” на пробиотични бактерии в червата. Продуктът активира и подхранва имунната система, предоставяйки на организма един милиард „добри” бактерии, само в една капсула.

Пробитичните бактерии имат следните здравословни ефекти: стимулират имунната система, имат антитуморен ефект, особено на дебелото черво, спират свръхрастежа на вредните бактерии, намаляват холестерола, имат антиоксидантен ефект, при сърдечните и мозъчните заболявания, имат антихипертензивен афект, предотвратяват урогениталните инфекции, спират развитието на хеликобактер пилори при язва и на микобактериум паратурбеколозис при колити, подпомагат смилането на лактозата. Пробиотичните функционални храни допълнително имат и хранителни здравословни ефекти, като увеличват усвояването на минералите и микроелентите и синтеза на витамините, увеличават синтеза на хормоните, усвояването на протеините, мазнините и въглехидратите, стимулират растеж на организма, детоксикират черния дроб. Използват се още при алергии и астма, диария, запек, гинекологични или урологични възпаления и др.

12 различни бактериални щама
1 млрд. пробиотични бактерии във всяка капсула
Патентовано двойно микрокапсулиране
Патент №: EP 2 228 067
С влакнини (фибри)
С пребиотици

Основните бактериални щамове са: Лактобацилите като Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. Brevis и др. Gram-положителни коки като Lactococcus lactis, Streptococcus salivarius и др. Бактерии от рода на Bifidobacterum като B.a nimalis, B. infantis и др.

Оптимално допълнение към пробиотика са геловете за пиене АЛОЕ ВЕРА и ПРОБАЛАНС. 

-
+

Описание

PRO 12 ПРОБИОТИК LR LIFETAKT КОМПЛЕКТ – Индикатори за качество Трудносмилаемите продукти са почти навсякъде и тялото ни трябва да се справя с тях всеки ден. Те могат да останат в продължение на няколко седмици в червата и отделят токсични вещества в организма. Последиците от това „невидимо сметище“ в тялото могат да бъдат неприятни.

Чревната среда

Тя става все по-токсична и чревната функция спада наполовина. В резултат от това не могат да се усвоят достатъчно хранителни вещества от храната. Тъй като червата са най-важният орган в имунната система на човека, тяхното правилно функциониране е от огромно значение. Ето защо, за да се гарантира правилната дейност на толкова ключов орган, е задължително да се храним осъзнато и да се грижим за здравето на червата.

Антибиотиците се използват за унищожаване на опасните бактерии в червата при заболявания. Но те не могат да различават видовете бактерии и затова заедно с опасните бактерии унищожават и полезните.

Тези здравословни ефекти ще си ги осигурите от иновативната формула на PRO 12 Пробиотик. Чрез патентованите микрокапсули се гарантира оцеляването на един милиард бактерии от 12 различни бактериални щама, обединени в една капсула! Обогатен с подпомагащ пребиотик. Пребиотиците са несмилаеми хранителни съставки, които осигуряват храна за пробиотичните бактерии и така подпомагат правилното им развитие и дейност. Двойното капсулиране (желатинова капсула и микрокапсулиране с олигозахариди) осигурява сигурна защита за преминаването им през киселинната среда в стомаха. Следователно е напълно ефективно преминаването й в стомашно-чревния тракт.

Предимства на пробиотиците

В човешкия организъм обитават огромен брой микроорганизми, необходими за неговото оцеляване. По-конкретно става въпрос за 1013 до 1014 бактериални клетка, които съставят микрофлората на червата, брой надхвърлящ този на клетките в човешкия организъм. Тези микроорганизми се делят на 300 до 500 различни видове категории, които се различават значително от човешките.

Балансът между бактериите, естесствено съдържащи се в човешкото тяло, и наличието на патогенни такива определя здравословното състояние на индивида. Родът и видът на бактериите, които съставят храносмилателната ни система, се определят както от генетични, така и от фактори на околната среда. Доколкото се отнася за факторите на околната среда, независимо от храненето, което е най-важният, изглежда влияние оказва дори и начинът, по който човек е роден (нормално раждане или с цезарово сечение).

И така, колкото повече тези бактерии се хранят правилно и ги поддържаме в добро състояние, те допринасят на свой ред за поддържане на доброто ни здраве. Правилното функциониране на храносмилателната ни система зависи до голяма степен от милиардите бактерии, които живеят в нея и които обикновено наричаме “чревна микрофлора”. PRO 12 ПРОБИОТИК LR LIFETAKT КОМПЛЕКТ

Бактериите, които обитават стомашно-чревния тракт, са основно анаеробни, т.е. не се нуждаят от въздух, за да живеят. В голяма степен там се намират следните щамове: Bacteroides, Bifidobacterium, Clostridium, Peptococcus, Peptostreptococcus и Ruminococcus. Разбира се, съществуват и такива, които могат да живеят с и без въздух, които основно са както следва: Echerichia, Enterobacter, Enterococcus, Klebsiella, Lactobacillus и Proteus.

Функционирането на чревната система

Както споменахме по-горе протича гладко, ако количеството на полезните бактерии надвишава това на патогенните. Но имайки предвид модерния начин на живот (най-вече в големите градове), ежедневния стрес, нездравословната храна и честата употреба на медикаменти и антибиотици, равновесието, което описахме, се нарушава в полза на патогенните микроорганизми. В резултат на горното налице е чревна неустойчивост, която благоприятства развитието на множество заболявания.

Според експертни комисии в чревната микрофлора като пробиотични се определят живите микроорганизми, които когато се набавят в определени количества, имат благоприятен ефект без значение какво е съществуващото хранене на индивида.

Това определение не се променя, когато касае чревната микрофлора или колониите, както и временните такива, образувани в чревния тракт на човека. Пробиотичните организми могат да оказват въздействие локално или по време на преминаването им от стомашно-чревната система. В заключение, според това определение тези микроорганизми трябва да са живи, а не пастьоризирани или иначе казано неактивни.

В наши дни пробиотичните препарати или продукти се характеризират като единични или смес от живи микроорганизми, които подобряват качеството на микрофлората в организма приемник.

Свойства на пробиотиците

Повечето проучвания са изследвали ефекта на пробиотиците за правилното функциониране на имунната и храносмилателната система, въпреки че те са пряко свързани помежду си. В обобщение е доказано, че адекватният прием на пробиотици е ключов параметър на един добър хранителен модел.

Пробиотици и имунна система

Стомашно-чревният тракт, и по-конкретно чревният епитал заедно с естествената микрофлора, се явяват първата бариера срещу патогенните микроорганизми, антигени от храната, чревната микрофлора и вредни фактори, съдържащи се в чревния лумен.

Важно е да се отбележи, че микробната флора на червата, епителът и имунната система на чревната лигавица са стамошно-чревната екосистема. За цялостното морфологично и функционално съзряване на храносмилателната система е необходимо наличието на трите фактора. Наблюденията от научни изследвания са документирали реципрочната връзка между микроорганизмите и човека.

Нарушеният баланс вследствие на наследственост или настъпили промени, независимо под въздействието на какви фактори, може да причинят патологични промени в храносмилателната система. Такива фактори, които могат да повлияят на състава на чревната микрофлора, са свързани с промени във физиологията на приемника (стареенето, стреса, здравословното състояние), със състава на храната. И външните фактори като замърсяването от патогенни микроорганизми и приема на медикаменти, особено на антибиотици.

В изявление на Световната здравна организация (СЗО) от 1994 г. пробиотиците се считат за следващия по значимост защитен механизъм, когато общите антибиотици се оказват неактивни поради намаляване чувствителността на организма към тях. Използването на пробиотици в този случай се нарича лечение с микробна намеса.

След няколко години, през 2001 г. Световната здравна организация (СЗО) определят пробиотиците като живи организми, които когато се приемат в необходимите количества могат да имат положително влияние върху човешкото здраве.

Пробиотици и стомашно-чревната система

Благотворните ефекти на пробиотиците са описани в различни проучвания като в началото са използвани за лечение на диария, а по-късно главно за чревно-възпалителни болести. Има много статии, които оценяват разултатите от различни проучвания в тази област, т.е. имат ли положителен ефект пробиотиците. Да имат при стомашно-чревните заболявания, към които освен споменатите по-горе се отнасят също диария и рак на дебелото черво. Ефективността на лечението с пробиотици, зависи от дозата, вида и продукта.

Употребата им повишава производството на имуноглобулини като IgA, намалява приозводството на възпалителни фактори и укрепва чревна бариера.

Основните характеристики на един добър пробиотик

Един добър пробиотик съдържа щамове, които са безопасни и ефективни
Трябва да предпазва пробиотичните бактерии и да ги пренася безопасно до червата, където е тяхното поле на действие
Да се запази броя на бактериите, съдържащи се в една капсула, до изтичане срока на годност на опаковката
Да не съдържа химични добавки

Пазарувай лесно и удобно!
Обади се на телефон
0889 775 650
и направи своята поръчка.

Уверете се, че сте попълнили коректно цялата необходима информация относно вашите имена, адрес, телефонен номер, електронна поща.
Срокът за доставка е 4 до 6 работни дни, а понякога за някои по-специфични стоки, срокът на доставка може да бъде и до 10 работни дни, за което ще бъдете уведомени по телефона или по имейл.
Цената на Куриерската услуга зависи от теглото на поръчаните продукти. Цената за доставка се калкулира автоматично след като сте ПОСТАВИЛИ ВАШИТЕ ПРОДУКТИ В КОЛИЧКАТА.

Съвет: За да бъде по-ниска цената на доставката, моля изберете опцията - Доставка до Офис на куриера!

Използваме услугите на куриерската фирма СПИДИ. В рамките на град Пловдив, доставката е по договаряне. Плащането се извършва при получаването на поръчката. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерската фирма СПИДИ. При заплащане в брой, при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Вие ще получите фискален документ от СПИДИ, като лицензирани пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, независимо че имате издадена касова бележка за покупката си, в доказателство за извършеното плащане!

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на телефон 0889 775 650, всеки ден от 9:00 до 18:00 ч.

ПОРЪЧКА И ПОКУПКА

Посочените цени са за 1 брой (или комплект) в лева с ДДС. В цената на продукта не е включена цена за доставка и разходите по плащане, ако има такива. При поръчка, потребителят посочва основните данни според дадените в уебсайта опции. Задължително се посочват: име, адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка. Непопълването на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация не обвързва фирмата със задължението за изпълнение на поръчката и доставка. Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди всички детайли по нея, след като оператор на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се свърже с него по телефон или e-mail. Потребителят се ангажира, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона. Чрез натискане на бутона “Поръчай”, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор – него (потребителят) и КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗП). Условията за доставка на стоките са указани в уебсайта.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на СПИДИ. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Доставката се извършва от куриерска фирма, наета от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или от нейни служители на адрес, посочен от потребителя. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Разходите за доставка се поемат от потребителя, който заплаща дължимата сума по доставката. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

Запазваме си правото да поискаме клиентът да заплати целите или частично транспортните разходи за обемни и тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не го удовлетворява.

ОТКАЗ НА ДОСТАВКА

Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:
а) видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания, което може да се установи с обикновен преглед на продукта;
б) стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането;
в) цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
г) не е спазен срока на доставка.

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Пратките се изпращат обратно по куриер като цената на куриерската услуга е за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗП, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт. Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед да се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи. При скрит дефект на продукта са в сила гаранционните условия, описани в гаранционната карта. В случаите, когато потребителят получава гаранционна карта не от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, а от производителя, той се обръща директно към сервизите, посочени в нея. По силата на член 55 (ал.1) от ЗЗП потребителят може да упражни правата си в 14 дневен срок, в случай, че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил, без да бъдат ползвани.

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА СТОКАТА

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:
1. Запазен добър търговски вид (стоката не е разкъсана, надраскана, употребявана или повредена).
2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, когато е констатиран дефект, и за сметка на Клиента, когато няма видима причина за връщане на стоката. Молим да изпращате пратките, които връщате с икономичната услуга “3-5-8” на СПИДИ до офис гр. Пловдив, ул. Кукленско шосе 15, до поискване. С оглед спазването на чл.53 от ЗЗП, плащанията на стоки към www.krasiviizdravi.com са неавансови, а преди изтичане на 14-дневния срок, в който може да се откажете от сключения договор (поръчката), платената от Вас сума се приема като задатък (съобразен с чл.93 от ЗЗД). Всички цени споменати по-горе са с ДДС.

ОГРАНИЧЕНИЯ

Потребителите на уебсайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други подобни, нарушаващи или увреждащи права, или интереси на трети лица. Нямат право злоумишлено да извършват поръчки от името на друго лице без неговото съгласие. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения. Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, чужд обект на авторско право, схеми, знакове и др., обект на чужда интелектуална собственост, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.

ОТГОВОРНОСТИ

В разделите от сайта определени за покупка на продукти, от потребителя се изисква да подаде и се събира определена информация. Тя е нужна в процеса на обработка на поръчката на потребителя. https://krasiviizdravi.com няма да използва тази информация по други начини, като с това гарантира спазването на конфиденциалността й. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта; не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този уебсайт; не носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в уебсайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържащата се в сайтовете, към които има препратки (хипервръзки). КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за евентуално причинени вреди на потребителя при ползването на услугите в уебсайта. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не гарантира безпроблемен и непрекъснат достъп до https://krasiviizdravi.com.

КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за внезапно изчерпване на складовите наличности. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за неточности в информацията за стоката, подадена от производителя или вносителя. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за забавяне или неизпълнение на задълженията си по причини извън контрола на фирмата. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се задължава да спазва договореностите с потребителя с дължимата грижа.

Всички други общи условия на krasiviizdravi.com

Приятно пазаруване в нашия онлайн магазин!

Вашият коментар