PROBALANCE ПРОБАЛАНС LR LIFETAKT

Разпродажба!

Original price was: 84,80 лв..Current price is: 78,00 лв..

360 таблетки в опаковка

базисни минерални соли за вашия организъм

PROBALANCE доставя на организма ценни основни минерали за вътрешния баланс*. Приемът на минерали и микроелементи в достатъчни количества, приемани или чрез храната, или чрез хранителни добавки, регулира киселинно-алкалния баланс, улеснява усвояването на различни съставки и подобрява функционирането на човешкия организъм. Без съдържание на лактоза.

За разлика от витамините, металите и минералите са неорганични вещества, необходими за правилното функциониране и доброто здраве на човешкия организъм. Тяхната роля е многостранна: структурни компоненти са на костите и зъбите, имат функционална роля в мускулната и нервната системи, имат регулаторна роля в обмяната на веществата и участват в ензимни системи.

PROBALANCE е полезен при: Всички видове кожни заболявания • Загуба на косата • тънки и чупливи нокти • Гъбични инфекции на ноктите • Мигрена и главоболие • Превенция на инсулт • Профилактика на инфаркт • Стесняване на кръвоносните съдове на сърцето • Сърдечни аритмии и недостатъчност • Високо кръвно налягане • Ниско кръвно налягане • Остеопороза • Ревматизъм • Напрежение в рамото и врата • Лумбаго • Мускулни крампи • Артроза (рамо, тазобедрената става, коляно) • Възпаление на ставите (полиартрит) • Тендинит • Скованост на ставите • Гастрит • Киселини и оригване • Подобряване на функциите на сфинктера на входа и изхода на стомаха • Запек, диария, подуване на корема • Раздразнените черва, болест на Крон, улцерозен колит • Поддържа храносмилателните органи (черен дроб, панкреас, дванадесетопръстника, тънките черва) • Гъбични и бактериални инфекции в дебелото черво • Хемороиди • Артеросклероза • Разширени вени • Целулит • Липса на колаген • Стрии • Оток • Раздразнителност • Стрес • Нарушения на съня • Умора • Рак • Хиперактивност • Успокояващ ефект върху вегетативната нервна система и дишането.

*Нашият хранителен режим е добре да бъде всеки ден главно от основни хранителни продукти (например плодове и зеленчуци), които съществуват само кратко в умерената киселина, образуваща се от другите храни (месо, млечни продукти, кафе и сладкиши). Стрес, никотин и употреба на алкохол може да повлияе на естествения баланс между киселини и основи. LR е разработила PROBALANCE, който съдържа основните минерали за тялото, които са бързо и лесно достъпни.

СЪСТАВ: Натриев бикарбонат, калциев карбонат, пълнител (сорбит), пълнител (микрокристална целулоза), магнезиев карбонат, калиев цитрат, натриев цитрат, калиев бикарбонат, магнезиев цитрат, калциев цитрат, малтодекстрин, царевично нишесте, антислепващ агент (силициев диоксид и магнезиеви соли на годни за консумация мастни киселини), меден глюконат, хромен хлорид, натриев молибдат.

-
+

Описание

Минералите могат да бъдат разграничени в две основни категории: Неорганични елементи, които са необходими и хранителната потребност от тях е голяма (калций, фосфор, калий, сяра, натрий, хлор и магнезий), и такива, от които хранителните потребности са в малки количества и се наричат микроелементи (желязо, цинк, йод, селен, мед, манган, флуор, хром, молибден, силиций и кобалт). PROBALANCE ПРОБАЛАНС LR LIFETAKT Киселинно-алкалния баланс и поддържането му е много важно за здравето на човешкото тяло. Организмът полага непрестанно усилия за поддържането му, но различни фактори от ежедневието затрудняват осъществяването на това. Наскоро публикувано проучване показа, че както при мъжете, така и при жените, които приемат хранителни добавки с минерали, съществува по-малък риск от недостиг на тези вещества спрямо онези, които не приемат хранителни добавки. По този начин трябва да се изясни, че освен грижата да се запази балансът на ценните витамини е също толкова важно и достатъчно поемане на метали и микроелементи. Следвайки балансираното хранене, е трудно да се появи проблем, свързан с недостиг, но понякога фактори като например жегата, енергични упражнения или някои патологични случаи могат да повляят неблагоприятно върху естествените количества, предимно на минерали и на електролити като калий, магнезий и натрий. В тези случаи може да се окаже полезно използването на някаква хранителна добавка. Разбира се, когато нарушаването на баланса на минералите и микроелементите се дължи на патологични ситуации, е необходима консултация с лекар или друг здравен експерт, който да предложи подходящ препарат за набавяне на тези важни за организма компоненти, без да има нежелани странични ефекти за пациента. При хората, страдащи от хронични заболявания, винаги е необходимо консултиране с лекуващия лекар, който е и най-подходящият, тъй като познава историята на заболяването. PROBALANCE ПРОБАЛАНС LR LIFETAKT

За какво помага приемът на Probalance?

Със сигурност при едно пълноценно и балансирано хранене се набавят всички необходими на организма неорганични елементи, т.е. минерали и микроелементи. Животинските храни са по-добри източници на такива, отколкото растителните, като това важи най-вече за морските дарове. Част от количеството на тези елементи, които се съдържат в храната, се губи по време на обработката. Намаляване на усвояването може да се получи при неправилно комбиниране на храните. Тоест ако някой консумира храна, богата на калций, заедно с храна, богата на фибри, се намалява усвояването му и няма да си набави максимално възможното количество. Също така организмът абсорбира в различна степен в зависимост от вида на елементите и здравословното състояние на индивида. По принцип съществуват вещества, които се абсорбират по-лесно от организма, т.е. имат висока бионаличност като калий, натрий и такива, които са с ниска бионаличност като желязото. Освен изложените по-горе фактори, балансът на тези елементи може да бъде нарушен от различни условия, на които е подложено всеки ден човешкото тяло.

PROBALANCE съдържа калий, магнезий, калций, натрий, мед, хром и молибден, като препоръчителната доза е четири таблетки три пъти дневно, т.е. 12 таблетки на ден. Тези вещества имат следните въздействия върху човешкото тяло:
Компоненти са на костите и зъбите, предимно калций и магнезий
Спомагат за правилното функциониране на органите
Участват в обменните процеси като съсирването на кръвта, неутрализират свободните радикали и действието на инсулина
Помагат за абсорбирането на витамини и минерали

Минерали и микроелементи, съдържащи се в Probalance:

Калий

Калият е основният вътреклетъчен катион (положителен анион), регулира киселинно-алкалния баланс и нивата на течности в тялото. Също така участва в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите и регулиране на кръвното налягане. Балансът на калий се нарушава основно в случаи на стомашно-чревни смущения и силно изпотяване.
Препоръчителният дневен прием (ПДП) на калций е 2000 мг. Добри източници са пълнозърнести храни, мюсли, картофи, леща и банани.

Магнезий

Магнезият е вторият най-често срещан вътреклетъчен катион след калия. Магнезият участва като кофактор в различни химически реакции, играе роля в метаболизма на калия и в регулиране на кръвното налягане. Също така възвръща спокойствието на нервите и мускулните влакна. ПДП на магнезий е 375 мг. Магнезий съдържат бобовите растения, сушените ядки, непреработените зърнени храни, какао, соя, зелени листни зеленчуци и морски дарове.

Калций

Калцият съставлява от 1.5 до 2% телесна маса, като 99% се намира в костите и зъбите, докато останалият 1% се намира в тъканите и телесните течности. Ролята му е много важна, тъй като участва в структурата на костите, в съсирването на кръвта, в предаването на нервните импулси, в доброто функциониране на мускулите, включително на сърцето. Приемането на калций може да намали усвояването на флуор, желязо и цинк. От друга страна усвояването на калций може да бъде затруднено от източници, богати на растителни киселини като пълнозърнести храни и оксалатни киселини като спанак. ПДП на калций е 800 мг, но може да достигне до 1200 мг при бременност и в пубертета. Хранителните източници са млечните продукти, рибите, които се ядат с костите, соята и бобовите растения.

Натрий

Натрият е важен фактор, регулиращ извънклетъчните течности, и затова е от особено значение за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Натрият прави възможни мускулните контракции и невронните реакции. ПДП не е определен за натрий, но минималното препоръчително изискване е 500 мг на ден. Разбира се, трябва да се отбележи, че хората консумират по-големи количества от препоръчителните. Хранителни източници на натрий са солта и преработените храни.

Мед

Медта е микроелемент от съществено значение, тъй като е важен фактор за гладкото функциониране на множество процеси в човешкия организъм. Медта участва като кофактор в много реакции, в производството на меланин в кожата, в абсорбцията и преноса на желязо, производството на хормони, метаболизма на глюкоза и синтеза на холестерол и колаген. Високите дози желязо, цинк и витамин С може да намалят абсорбцията на мед. ПДП на медта е 1 мг. Мед се съдържа в черния дръб, мидите, бобовите растения, ядките и пълнозърнестите храни.

Хром

Хромът съществува в природата в две химически форми, тривалентна е онази, която е биологично активна и която съществува в храната. Хромът играе важна роля в метаболизма на глюкоза, засилва действието на инсулина и засяга метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Витамин С повишава неговата абсорбция. ПДП на хрома е 40 мг. Добри източници са пълнозърнестите култури, млечните продукти и повечето плодове и зеленчуци, но при обработката им голяма част се губи.

Молибден

Молибденът е още един микроелемент, който участва в процеса на прехвърляне на електрони, наречен редокс. ПДП е 50 мг. Главни източници са месо, млечни продукти, пълнозърнести храни, бобови растения и зелени листни зеленчуци. От посоченото по-горе става ясно колко важен е адекватният прием на тези компоненти, поради факта, че участват в множество функции в човешкото тяло, като кофактори при важни физиологични реакции. Probalance предоставя на тялото важни минерални соли и не съдържа лактоза. Следвайки препоръчителната дневна доза, т.е. 12 таблетки на ден, се покрива 13.5% от ПДП (препоръчителен дневен прием) на калий, 53% магнезий, 87% калций, 45% мед, 150% хром, 160% молибден.

* Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене, което е от особено значение за здравословен начин на живот.

made in Germany

Пазарувай лесно и удобно!
Обади се на телефон
0889 775 650
и направи своята поръчка.

Уверете се, че сте попълнили коректно цялата необходима информация относно вашите имена, адрес, телефонен номер, електронна поща.
Срокът за доставка е 4 до 6 работни дни, а понякога за някои по-специфични стоки, срокът на доставка може да бъде и до 10 работни дни, за което ще бъдете уведомени по телефона или по имейл.
Цената на Куриерската услуга зависи от теглото на поръчаните продукти. Цената за доставка се калкулира автоматично след като сте ПОСТАВИЛИ ВАШИТЕ ПРОДУКТИ В КОЛИЧКАТА.

Съвет: За да бъде по-ниска цената на доставката, моля изберете опцията - Доставка до Офис на куриера!

Използваме услугите на куриерската фирма СПИДИ. В рамките на град Пловдив, доставката е по договаряне. Плащането се извършва при получаването на поръчката. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерската фирма СПИДИ. При заплащане в брой, при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Вие ще получите фискален документ от СПИДИ, като лицензирани пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, независимо че имате издадена касова бележка за покупката си, в доказателство за извършеното плащане!

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на телефон 0889 775 650, всеки ден от 9:00 до 18:00 ч.

ПОРЪЧКА И ПОКУПКА

Посочените цени са за 1 брой (или комплект) в лева с ДДС. В цената на продукта не е включена цена за доставка и разходите по плащане, ако има такива. При поръчка, потребителят посочва основните данни според дадените в уебсайта опции. Задължително се посочват: име, адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка. Непопълването на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация не обвързва фирмата със задължението за изпълнение на поръчката и доставка. Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди всички детайли по нея, след като оператор на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се свърже с него по телефон или e-mail. Потребителят се ангажира, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона. Чрез натискане на бутона “Поръчай”, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор – него (потребителят) и КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗП). Условията за доставка на стоките са указани в уебсайта.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на СПИДИ. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Доставката се извършва от куриерска фирма, наета от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или от нейни служители на адрес, посочен от потребителя. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Разходите за доставка се поемат от потребителя, който заплаща дължимата сума по доставката. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

Запазваме си правото да поискаме клиентът да заплати целите или частично транспортните разходи за обемни и тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не го удовлетворява.

ОТКАЗ НА ДОСТАВКА

Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:
а) видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания, което може да се установи с обикновен преглед на продукта;
б) стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането;
в) цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
г) не е спазен срока на доставка.

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Пратките се изпращат обратно по куриер като цената на куриерската услуга е за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗП, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт. Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед да се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи. При скрит дефект на продукта са в сила гаранционните условия, описани в гаранционната карта. В случаите, когато потребителят получава гаранционна карта не от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, а от производителя, той се обръща директно към сервизите, посочени в нея. По силата на член 55 (ал.1) от ЗЗП потребителят може да упражни правата си в 14 дневен срок, в случай, че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил, без да бъдат ползвани.

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА СТОКАТА

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:
1. Запазен добър търговски вид (стоката не е разкъсана, надраскана, употребявана или повредена).
2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, когато е констатиран дефект, и за сметка на Клиента, когато няма видима причина за връщане на стоката. Молим да изпращате пратките, които връщате с икономичната услуга “3-5-8” на СПИДИ до офис гр. Пловдив, ул. Кукленско шосе 15, до поискване. С оглед спазването на чл.53 от ЗЗП, плащанията на стоки към www.krasiviizdravi.com са неавансови, а преди изтичане на 14-дневния срок, в който може да се откажете от сключения договор (поръчката), платената от Вас сума се приема като задатък (съобразен с чл.93 от ЗЗД). Всички цени споменати по-горе са с ДДС.

ОГРАНИЧЕНИЯ

Потребителите на уебсайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други подобни, нарушаващи или увреждащи права, или интереси на трети лица. Нямат право злоумишлено да извършват поръчки от името на друго лице без неговото съгласие. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения. Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, чужд обект на авторско право, схеми, знакове и др., обект на чужда интелектуална собственост, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.

ОТГОВОРНОСТИ

В разделите от сайта определени за покупка на продукти, от потребителя се изисква да подаде и се събира определена информация. Тя е нужна в процеса на обработка на поръчката на потребителя. https://krasiviizdravi.com няма да използва тази информация по други начини, като с това гарантира спазването на конфиденциалността й. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта; не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този уебсайт; не носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в уебсайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържащата се в сайтовете, към които има препратки (хипервръзки). КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за евентуално причинени вреди на потребителя при ползването на услугите в уебсайта. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не гарантира безпроблемен и непрекъснат достъп до https://krasiviizdravi.com.

КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за внезапно изчерпване на складовите наличности. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за неточности в информацията за стоката, подадена от производителя или вносителя. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за забавяне или неизпълнение на задълженията си по причини извън контрола на фирмата. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се задължава да спазва договореностите с потребителя с дължимата грижа.

Всички други общи условия на krasiviizdravi.com

Приятно пазаруване в нашия онлайн магазин!

Вашият коментар