СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ГЕЛ КРЕМ SPF 20 ALOE VIA LR

Разпродажба!

Original price was: 35,90 лв..Current price is: 30,60 лв..

100 ml
Гел крема е подходящ за хора с вече потъмняла кожа и чувствителна от слънцето кожа. Ефективна водоустойчива UVA и UVB защита с фактор 20 и лек успокояващ кожата ефект. Нанася се изключително лесно и не лепне. Немазната гел-формула е идеална за кожата, която реагира с раздразнения на слънчевите лъчи. С 40% Алое Вера.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Нанасяйте слънцезащитния продукт 30 минути преди слънчеви бани. Избягвайте силното обедно слънце. Защитавайте бебетата и малките деца от директно излагане на слънце. За бебета и малки деца използвайте предпазващо облекло и слънцезащитен продукт с висок фактор. Посоченият слънцезащитен фактор на слънцезащитния продукт, обозначаващ продължителността на престоя на слънце за деня, не може да бъде удължен чрез многократно нанасяне.

▶️ За грижа след слънчеви бани препоръчваме Гел крема за след слънце от серията Aloe Vera.

Изчерпан

Уведоми ме, когато продукта е наличен.

Описание

СЛЪНЦЕЗАЩИТА С ALOE VIA ОТ LR

Общоизвестно е, че най-голямата опасност през лятото са ултравиолетовите лъчи на слънцето. Затова се изисква да бъдем особено внимателни по отношение на UV-лъчите, както и към това, как се защитаваме от тях. Да проявяваме равнодушие към този въпрос не е позволено, особено в наши дни, когато постоянно ни залива информация за вредата от UV-лъчите.

Ето защо употребата на слънцезащитни продукти през летните месеци е задължителна, като освен това е необходимо постоянно да се информираме за нови, евентуално подобрени продукти.

Ултравиолетовите вълни са особено опасни за нашето здраве. Те се делят на две категории: UVA и UVB. Всички слънцезащитни продукти на LR имат UVA- и UVB-филтър, водоустойчиви са и съдържат 40% екстракт от Алое Вера. UVA лъчите на слънцето са лъчи с голяма дължина, които преминават през стъкло и проникват дълбоко в човешката кожа.

uva-uvb-uvc

В много случаи предизвикват преждевременно стареене, повлияват на имунната система и са основна причина за поява на рак на кожата. Има ги през цялата година и ако човек е изложен на тях, действието им може да се появи 20 години по-късно в зависимост от типа кожа и кумулативното им количество.

UVB лъчите от друга страна, въпреки че са с къса дължина, са отговорни за честите болезнени изгаряния, които получаваме през лятото.

Комбинацията от тези видове лъчи е много опасна. Когато кожата е изложена на слънце, някои лъчи се отразяват, други се разсейват, а трети се абсорбинат.

Абсорбирането не ултравиолетовите лъчи и на светлината се дължи на меланиновите гранули в клетките на кожата. Посредством този процес меланинът защитава кожата от вредното въздействие на слънчевата светлина.

Излагането на слънце и особено на UVA- и UVB-лъчи стимулира производството на меланин, а това води до повишаване на пигментацията, т.е. до потъмняване.

Какви последици имат тези лъчи върху кожата?

Ултравиолетовото лъчение активизира свободните радикали, които силно увреждат клетъчния материал. Те имат способността не само да разрушават ДНК-структурата (т.е. генетичния материал на всяка жива клетка), но и да влияя на мембраните, които обгръщат клетките на кожата, или да променят ензимите и протеините, необходими за обмяната на веществата на клетката, и да влияят и на аминокиселините, които са градивни елементи на протеините.

Някое от тези действия или всички заедно могат да доведат до поява на тази форма на рак на кожата, причинена от слънчевото лъчение. Всяка година повече от един милион души получават диагноза рак на кожата.

Още по-обезпокоителен е фактът, че всеки пети ще заболее от рак на кожата, а 90% от случаите са резултат от прекомерното излагане на слънце. Поради гореспоменатото, добавянето на UVA и UVB филтри в слънцезащитните продукти е от важно значение!

Как можем да се предпазим от UV-лъчите?

Човешката кожа, като защитен орган притежава собствени защитни механизми срещу вредното действие на слънчевото лъчение. Тези защитни механизми не кожата са например удебеляване на роговия слой 10 пъти, образуване на меланин, активиране на ензими и др. Когато излагането на слънце е силно повишено или UV-лъчите са много силни, тези защитни механизми не са напълно ефективни.

Днес, като се има предвид изтъняването на озоновия слой в атмосферата и влошаването на условията на околната среда, тези механизми вече не са достатъчни и е всеизвестно и на дерматолозите, и на обществеността, че е необходима допълнителна защита. Тази външна защита се осигурява чрез облеклото или чрез употребата на слънцезащитни продукти.

Като слънцезащитни се определят онези козметични продукти, които възпрепятстват проникването на слънчевите лъчи в кожата (ултравиолетови, видими, инфрачервени) и така предотвратяват или минимизират вредните последици от тях.

През последните години се смята, че UV-лъчението е опасно за здравето. Шумът, който се вдига около UV-лъчите и вредните последици от тях, направи обществото чувствително на тази тема и като резултат от това голяма част от хората вземат необходимите мерки за слънцезащита.

Но колко от тях са в състояние да изберат и използват правилните продукти, така че да оползотворят напълно защитните им свойства?

Човек би помислил, че употребата на слънцезащитни продукти е много лесна – просто нанасяне и внимателен избор на слънцезащитен фактор са достатъчни. Само че не е толкова лесно.

Чести грешки при избора или употребата на продукта водят до това, в края на краищата да получим наполовина или дори по-малко от защитата, която той предлага. Първо трябва да споменем, че слънцезащитните продукти са само част от защитните мерки и че никой продукт (въпреки неоснователните слухове) не предлага цялостна слънцезащита.

През защитния слой, който всеки продукт създава, до известна степен може да проникне лъчение. Това важи и за продуктите, които се рекламират като “пълна защита”. Голямата опасност от UVA и UVB лъчите изисква употребата на слънцезащитни продукти, които предпазват и от UVA, и от UVB лъчите, и притежават изначение като SPF, който оказва слънцезащитния фактор.

Определянето на т.нар. слънцезащитен фактор става чрез сравняване на времето, което е необходимо за изгарянето на защитена кожа, и времето, за което изгаря незащитена кожа. Това означава, че ако даден слънцезащитен продукт притежава фактор 2, а човек обикновено изгаря за 10 минути, то при използване на съответния продукт ще са нужни 2 х 10 = 20 минути, преди да изгори.

Защитата от UVB лъчите не се увеличава в съответствие със слънцезащитния фактор. Например: слънцезащитен продукт с фактор 30 филтрире 97% от UVB-лъчите, продукт с фактор 15 филтрира 93% от UVB-лъчите и продукт с фактор 2 филтрира 50% от UVB-лъчите.

Както отбелязва дерматологът д-р Дрелос, MD, в едно актуално изследване: “по-високият фактор може да е благоприятен за тези, които имат силно чувствителна кожа или за тези, които отиват в тропиците.

Следователно колкото по-висок е слънцезащитният фактор, толкова по-добра е защитата. Има различни нива на защита, които отговарят на типа кожа и съответната чувствителност. Общо взето трябва да се консултирате с лекар, ако взимате медикаменти или сте подложени на лечение, което може да е опасно в комбинация с излагането на слънце.

Ако се съобразявате с гореспоменатото, не ви остава нищо друго освен да изберете правилната защита с подходящия слънцезащитен фактор.

Що се отнася до текстурата и свойствата на слънцезащитните продукти, днес има голямо разнообразие. Те могат да бъдат под формата на спрей, крем и др. Има такива, предназначени за защита на косата, деликатната кожа на лицето или за тялото. Така че новите текстури и свойства предлагат голяма свобода при избора.

Благодарение на богатата гама от слънцезащитни продукти под формата на лосиони, кремове, спрейове, фон дьо тен и продукти за след слънце, LR Health & Beauty Systems удовлетворява всички ваши потребности през лятото.

С дял от 40% Алое Вера е основна съставка на слънцезащитните продукти. По този начин кожата е идеално защитена, подхранена, роговият слой постоянно обновен, а хидратацията се запазва. Освен това се предотвратява лющенето на кожата, което често се наблюдава в края на лятото.

Комбинация, която отличава продуктите на LR от останалите.

Тук става въпрос за правилен начин на защита на кожата от слънчевото лъчение и от изсушаване. Тяхната текстура е идеална за всеки тип кожа. Не лепнат, попиват бързо и се нанасят лесно.

В началото на лятото независимо от това, дали сте със светла или тъмна кожа, трябва да ползвате продукти с висок слънцезащитен фактор.

Важно указание за нашите слънцезащитни продукти:

Те се нанасят преди дневния крем, за да попият напълно, за избягване на фототоксични реакции, поява на хиперпигментиране или други кожни проблеми и допълваме дневния крем. Това се отнася за слънцезащитните продукти за лицето, които ползваме в града.

По време на слънчеви бани нанасянето на слънцезащитния крем върху лицето и тялото трябва да се повтаря непрекъснато на равни времеви интервали.

Когато слънцезащитните продукти се ползват правилно, може да сте защитени от вредното UV-лъчение.

Ние прилагаме Алое Вера и нейните богати хидратиращи и с ефект против бръчки съставки по най-добрия начин, за да може да се запази хидробалансът на кожата, а тя да е подхранена и успокоена.

Свойствата на слънцезащитните продукти с Алое Вера са особено важни в грижата за лицето и тялото.
Богатите им ценни съставки съживяват, подхранват, хидратират, освежават и успокояват.

▶️ Екстрактът от личи осигурява защита срещу бръчки и подхранва. Богат е на калций, фосфор, витамин С, калий и натрий и подсилва действието против стареене на слънцезащитния крем.
▶️ Аргенинът допринася за по-бързо заздравяване на кожата и същевременно осигурява защита.
▶️ Бодливата круша хидратира и прави кожата гладка, действа антиоксидантно.

▶️ Екстрактът от Chondros Crispus (червени водорасли) е богат на витамин В, С и РР. Той ревитализира, хидратира, успокоява и укрепва кожата.
▶️ Масло от шеа действа хидратиращо, смекчаващо и противовъзпалително, носи облекчение на кожата след слънчеви бани.
▶️ Ментолът освежава и успокоява по време на слънчеви бани, но и след това.

ПРЕПОРЪКА ПРИ УПОТРЕБА НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИ ПРОДУКТИ

▶️ За предпочитане са водоустойчивите слънцезащитни продукти, особено когато прекарвате дълго време във вода.
▶️ Използвайте обилно количество от продуктите за слънцезащита и ги нанасяйте повторно на равни интервали от време.
▶️ Нанасяйте повторно слънцезащитните продукти след избърсване с кърпа, след игра или спортуване на слънце и дори и когато сте под чадъра.

▶️ За децата е необходимо по-голямо количество от продуктите, редовно повторно нанасяне и висок фактор на защита
▶️ Нанасяйте слънцезащитните продукти около 30 минути преди слънчеви бани.
▶️ Избягвайте излагане на слънце между 11:00 – 15:00 ч.

▶️ Бъдете особено внимателни, ако сте със светла кожа, руса, червена или светлокафява коса, сини очи, ако имате лунички или изгаряния.
▶️ Бъдете изключително внимателни, ако имате наследствена предразположеност към карциноми.

Внимавайте, ако страдате от кожни заболявания, били сте наскоро оперирани или сте били подложени на лечение срещу рак на кожата.

СЪСТАВ: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua (Water), Octocrylene, Cyclopentasiloxane, C12-15 Alkyl Benzoate, Pentylene Glycol, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Alcohol denat., Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Tocopheryl Acetate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Arginine, Decyl Glucoside, Phenoxyethanol, Sodium Acrylate/Sodium
Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Chondrus Crispus (Carrageenan), Polyisobutene, Lauroyl Lysine, Parfum (Fragrance), Ethyl Lauroyl Arginate HCI, Menthol, Disodium EDTA, Polysilicone-11, Sorbitan Oleate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, Xanthan Gum, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Limonene

Пазарувай лесно и удобно!
Обади се на телефон
0889 775 650
и направи своята поръчка.

Уверете се, че сте попълнили коректно цялата необходима информация относно вашите имена, адрес, телефонен номер, електронна поща.
Срокът за доставка е 4 до 6 работни дни, а понякога за някои по-специфични стоки, срокът на доставка може да бъде и до 10 работни дни, за което ще бъдете уведомени по телефона или по имейл.
Цената на Куриерската услуга зависи от теглото на поръчаните продукти. Цената за доставка се калкулира автоматично след като сте ПОСТАВИЛИ ВАШИТЕ ПРОДУКТИ В КОЛИЧКАТА.

Съвет: За да бъде по-ниска цената на доставката, моля изберете опцията - Доставка до Офис на куриера!

Използваме услугите на куриерската фирма СПИДИ. В рамките на град Пловдив, доставката е по договаряне. Плащането се извършва при получаването на поръчката. Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерската фирма СПИДИ. При заплащане в брой, при доставка се използва Пощенски паричен превод (ППП). Вие ще получите фискален документ от СПИДИ, като лицензирани пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Запазете фискалният документ, независимо че имате издадена касова бележка за покупката си, в доказателство за извършеното плащане!

При необходимост от уточняване на детайли по вашата поръчка, моля свържете се предварително с нас на телефон 0889 775 650, всеки ден от 9:00 до 18:00 ч.

ПОРЪЧКА И ПОКУПКА

Посочените цени са за 1 брой (или комплект) в лева с ДДС. В цената на продукта не е включена цена за доставка и разходите по плащане, ако има такива. При поръчка, потребителят посочва основните данни според дадените в уебсайта опции. Задължително се посочват: име, адрес, телефон и e-mail за потвърждение на извършената от него поръчка. Непопълването на полетата за обратна връзка или публикуването на грешна, невярна или неточна информация не обвързва фирмата със задължението за изпълнение на поръчката и доставка. Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди всички детайли по нея, след като оператор на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се свърже с него по телефон или e-mail. Потребителят се ангажира, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона. Чрез натискане на бутона “Поръчай”, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор – него (потребителят) и КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗП). Условията за доставка на стоките са указани в уебсайта.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Ние изпращаме Вашите продукти в ненарушен търговски вид и съдържание, напълно годни за употреба! Ако се съмнявате в това при приемането на продуктите, моля, свържете се с нас незабавно и направете рекламация пред куриера, който доставя Вашата поръчка.

В случаите на рекламация, настъпило гаранционно събитие, сгрешен продукт, липсващ продукт е необходимо задължително да ни информирате чрез ФОРМАТА ЗА КОНТАКТ

Клиента извършил поръчката се задължава да освободи пратката си в срок от 7 дни от нейното пристигане в офиса на СПИДИ. В случаите, когато не вземете поръчката си в рамките на 3 дни от куриер, всеки следващ ден се таксува престой (магазинаж) според тарифата на куриерската фирма. Желанието за задържане на пратката след седмия ден трябва да бъде писмено заявено от клиента. 

Доставката се извършва от куриерска фирма, наета от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или от нейни служители на адрес, посочен от потребителя. Потребителят се задължава да осигури достъп и контактно лице, което да приеме и да заплати поръчаните продукти. Ако клиентът (или упълномощено от него лице) не бъде намерен в уговореното време за доставка и не може да се установи връзка с него по телефона в момента на доставка, пратката се връща в офиса на куриера до поискване от потребителя. Ако потребителят е наел друго лице, което да приеме пратката от негово име, то той (потребителят, извършил първоначално поръчката) няма право на възражения относно доставката и връщане на пратката.

Разходите за доставка се поемат от потребителя, който заплаща дължимата сума по доставката. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС или представител на куриерската фирма се ангажират да уведомят потребителя по телефона или e-mail, ако се появят внезапни обстоятелства, възпрепятстващи навременното изпълнение на доставката.

Запазваме си правото да поискаме клиентът да заплати целите или частично транспортните разходи за обемни и тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не го удовлетворява.

ОТКАЗ НА ДОСТАВКА

Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти в следните случаи:
а) видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания, което може да се установи с обикновен преглед на продукта;
б) стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането;
в) цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;
г) не е спазен срока на доставка.

Гореописаните рекламации важат към момента на получаване на поръчката. Пратките се изпращат обратно по куриер като цената на куриерската услуга е за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС. Извън изброените случаи, както и извън условията на чл.55 (ал.1) от ЗЗП, клиентът няма право да откаже да заплати и да върне доставена пратка. Ако желае да го стори няма право на възстановяване на заплатената сума и поема разходите за транспорт. Когато стоката е подменена при доставката и това е невъзможно да се установи в момента на доставка, стоката се подменя, след като е извършен оглед да се установи несъответствието, без потребителят да заплаща допълнителни разходи. При скрит дефект на продукта са в сила гаранционните условия, описани в гаранционната карта. В случаите, когато потребителят получава гаранционна карта не от КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, а от производителя, той се обръща директно към сервизите, посочени в нея. По силата на член 55 (ал.1) от ЗЗП потребителят може да упражни правата си в 14 дневен срок, в случай, че е съхранил продуктите във вида, в който ги е получил, без да бъдат ползвани.

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА НА СТОКАТА

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:
1. Запазен добър търговски вид (стоката не е разкъсана, надраскана, употребявана или повредена).
2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС, когато е констатиран дефект, и за сметка на Клиента, когато няма видима причина за връщане на стоката. Молим да изпращате пратките, които връщате с икономичната услуга “3-5-8” на СПИДИ до офис гр. Пловдив, ул. Кукленско шосе 15, до поискване. С оглед спазването на чл.53 от ЗЗП, плащанията на стоки към www.krasiviizdravi.com са неавансови, а преди изтичане на 14-дневния срок, в който може да се откажете от сключения договор (поръчката), платената от Вас сума се приема като задатък (съобразен с чл.93 от ЗЗД). Всички цени споменати по-горе са с ДДС.

ОГРАНИЧЕНИЯ

Потребителите на уебсайта нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и други подобни, нарушаващи или увреждащи права, или интереси на трети лица. Нямат право злоумишлено да извършват поръчки от името на друго лице без неговото съгласие. Потребителите могат да се възползват свободно от ресурсите на уебсайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения. Потребителите нямат право да разпространяват чрез уебсайта порнографски материали, снимки или други материали, чужд обект на авторско право, схеми, знакове и др., обект на чужда интелектуална собственост, призиви за насилствена промяна на гражданския и обществен ред, неправомерно придобита информация или такава, която накърнява имуществени или неимуществени права или интереси на трети лица.

ОТГОВОРНОСТИ

В разделите от сайта определени за покупка на продукти, от потребителя се изисква да подаде и се събира определена информация. Тя е нужна в процеса на обработка на поръчката на потребителя. https://krasiviizdravi.com няма да използва тази информация по други начини, като с това гарантира спазването на конфиденциалността й. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта; не носи отговорност за последиците, в т.ч. евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на този уебсайт; не носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в уебсайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържащата се в сайтовете, към които има препратки (хипервръзки). КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за евентуално причинени вреди на потребителя при ползването на услугите в уебсайта. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не гарантира безпроблемен и непрекъснат достъп до https://krasiviizdravi.com.

КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за внезапно изчерпване на складовите наличности. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за неточности в информацията за стоката, подадена от производителя или вносителя. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС не носи отговорност за забавяне или неизпълнение на задълженията си по причини извън контрола на фирмата. КРАСОТА, ЗДРАВЕ И БИЗНЕС се задължава да спазва договореностите с потребителя с дължимата грижа.

Всички други общи условия на krasiviizdravi.com

Приятно пазаруване в нашия онлайн магазин!

Вашият коментар