PROTEIN POWER ПРОТЕИНОВА НАПИТКА

протеинова напиткаPROTEIN POWER ПРОТЕИНОВА НАПИТКА
П
одкрепа на мускулите
Код: 80550

Поддържането на мускулната маса е изключително важно по време на диета. Протеиновата напитка Figuactiv доставя допълнителна порция протеини за подкрепа на мускулната маса.

Защита на мускулатурата
При намаляване на теглото протеините имат две важни предимства: те засищат за дълго и спомагат за разграждането на мазнините, като поддържат мускулатурата.

Мускулната маса изгаря много енергия в нашето тяло. Колкото по-голяма е мускулната маса, толкова повече енергия изгаря организмът на ден. Поддържането на мускулите и по този начин и на базовия метаболизъм е ключът към трайното, здравословно намаляване на теглото.

Ако тялото е снабдено с достатъчно протеини, ще се стимулира горенето на мазнини. Освен това протеините възпрепятстват разграждането на мускулатурата и дори помагат за изграждането й.

Правилното поддържане на мускулатурата намалява в дългосрочен план мазнините в тялото и по този начин ефективно се избягва ЙО-ЙО ефектът.

Figuactiv (Фигуактив) протеинова напитка
- С 80% протеиново съдържание;
- Формула със специално подбрана комбинация от 5 белтъчни компонента;
- С магнезий и витамин B6;

Начин на употреба и препоръчителен прием:
1 Опаковка е 375 гр. Една мерителна лъжичка (12,5 г) на ден, смесена със 125 ml вода или ниско маслено мляко, вечер преди лягане.

Научно потвърдено от ЕОБХ (EFSA):
- Протеините допринасят за поддържане на мускулната маса
- Протеините допринасят за увеличаване на мускулната маса
- Поддържа нормалния метаболизъм на енергията, протеините и гликогена;
- Грижи се за здравето на костите
- Магнезият допринася за нормален синтез на белтъци и мускулна функция
- Витамин B6 допринася за нормална обмяна на белтъците и глюкогена

Хранителната добавка защитава мускулатурата. Действа отлично и на професионалистите, занимаващи се активно със спорт, и на възрастните хора, които имат завишени потребности от белтъци поради по-лошото им усвояване с напредване на времето.

Протеините, както и други хранителни вещества, пазят мускулните влакна от разграждане. Това свойство подпомага процеса на отслабване. При изграждане на мускулите се повишава изгарянето на мазнини. Добавените магнезий и витамин B6 допринасят за по-доброто усвояване на белтъците.

Хранителна стойност за 1 мерителна лъжица
* Енергийна стойност (kJ/kcal)
437 kJ (104 kcal)
*  Мазнини 2,4 g, от които наситени мастни киселини 1,4 g
* Въглехидрати 6,5 g, от които захари 6,3 g
* Белтъчини 14 g
* Сол 0,34 g
* Витамин В6 0,4 mg / 29
* Магнезий 103 mg / 27