SUPER OMEGA – ОМЕГА

lifetakt super omega

SUPER OMEGA - ОМЕГА 3 за здравето на сърцето

SUPER OMEGA - ОМЕГА 3 - мастните киселини EPA и DHA от натурално рибено масло подпомагат здравето и функциите на сърцето. Най-доброто от морето – и то с чиста съвест, тъй като LR използва маслото от риби, за които е следван принципът на устойчивия риболов.

Предимства на SUPER OMEGA - ОМЕГА 3
√ Само от свободно живеещи скумрии, сардини и риба тон от южноамериканската част на Тихия океан
√ Сертифициран улов и преработка по принципите на устойчивия риболов с печат „Friend of the Sea“
√ Без ГМО (генномодифицирани технологии)
√ Съдържа 1260 mg Омега-3 мастни киселин, 420 mg DHA, 630 mg EPA, 117 mg бета-глюкан, рибено масло - 41%, масло от вечерна иглика - 13% и фибри от ечемик.Омега-3 мастните киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) са важни за поддържането на правилната сърдечна функция, затова е необходимо да се приемат минимум 250 мг EPA и DHA на ден.) Те влияят например значително на стойностите на липидите в кръвта и подпомагат течливостта на кръвта.

ДЕЙСТВИЕ НА SUPER OMEGA - ОМЕГА 3

Препоръчителният дневен прием е 3 капсули на ден, доза, която съдържа 1260 мг Омега-3, 630 мг EPA, 420 мг DHA и 117 мг b-глюкан. СУПЕР ОМЕГА мастни киселини освен Омега-3 мастни киселини съдържа и масло от вечерна иглика, което представлява основно y-линолова киселина, една необходима Омега-6 мастна киселина с противовъзпалителен ефект, както и b-глюкан от ечемични влакна. B-глюканът принадлежи към групата на разтворимите фибри и изследвания показват, че има липидо намаляващи свойства.

СУПЕР ОМЕГА съдържа ценни полиненаситени мастни киселини, които произлизат от два важни източника: рибеното масло и масло от вечерна иглика. Въпросното рибено масло се извлича от риби, свободно обитаващи моретата, богати на ценен планктон. На това се дължи и високата концентрация на EPA и DHA в СУПЕР ОМЕГА. В заключение можем да кажем, че ползите от мастните киселини и в частност Омега-3, са многобройни. Добре е да се включват в храната, или под формата на хранителни добавки. Съгласно с изложеното дотук, Супер Омега 3 актив има ценен принос за здравето на сърцето

ДЕЙСТВИЕ НА ОМЕГА 3

ПРИ ХОЛЕСТЕРОЛ
Доказано е, че омега-3 регулират липидната обмяна, като намаляват стойностите на холестерол и триглицериди и повишават нивото на добрия холестерол – важен за изграждането на нови клетки. Най-правилно поведение при висок холестерол е да се наблегне на консумацията на мазни риби, но това не винаги е възможно.

По тази причина при висок холестерол, който е рисков показател за инсулт и инфаркт, е добре да се приемат някои хранителни добавки. Последните изследвания показват, че най-бързо и пълноценно се усвояват продуктите с масло от атлантически скариди – Krill Oil. Да не забравяме също, че помощник в битката с холестерола е и лененото семе.

С една уговорка – че е по-добре да се приема именно под формата на семе или ленено брашно, тъй като усвояването чрез ленено масло е по-дълъг процес и резултатите идват бавно.

 

ПРИ ПСОРИАЗИС
Приемът на омега-3 под различни форми доказано подобрява състоянието на кожата и повлиява положително кожни заболявания като екземи и псориазис. Омега-3 потиска възпалителните процеси, оптимизира храненето на епителните клетки и влажността на кожата и стартира оздравителни процеси.

Проблемните зони видимо се променят, като намаляват участъците с лющене и разраняване, плаките изтъняват и кожата се успокоява. В краткосрочен план не може да се говори за окончателно оздравяване, но положителните промени са видими.

ПРИ ДИАБЕТ
Диабетът е една от болестите на новото време – става дума за огромния брой хора, които засяга. Сред факторите, които играят решаваща роля за проявата й, е храненето. Редукцията на храни, които съдържат омега-3, се сочи като доказано условие за отключването на диабет от втори тип.

Десетгодишни изследвания в Австралия доказват, че редовната консумация на риба намалява тази опасност. При болни от диабет се забавят усложненията, които обикновено влошават общото здравословно състояние и причиняват преждевременна смърт.

ПРИ ДЕПРЕСИЯ
Приемът на достатъчни количества омега-3, а също и омега-6, влияе положително върху изграждането на клетъчните обвивки на невроните. Подобрява се и проводимостта на нервните пътища и качеството на сигналите, които клетките си предават.

Тези условия са решаващи за състоянието на нервната система като цяло, за нейния баланс и за преодоляването на състоянията на тревожност и депресиите. При прием на храни с тази съставка или на хранителни добавки с омега-3 се наблюдават видими промени в настроението и поведението, мобилизацията за всекидневни дейности и самооценката, особено при възрастни хора.

ПРИ РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
Съществуват редица изследвания с автори от различни страни, които изследват въздействието на омега-3 върху възпалителните заболявания на кости и стави. Доказано е и чрез традициите на народи, че честата консумация на риба и продукти от рода на ленено масло потиска възпалителните процеси в ставите, спасява от болки и сутрешна скованост.

Действа ефективно и при диагнози като ревматоиден артрит, което е автоимунно заболяване. Редовният прием на омега-3 облекчава състоянието и позволява да се намали приемът на традиционните медикаменти при ревматоиден артрит, които в дългосрочен план причиняват доста странични въздействия с негативен характер.

ПРИ МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА
Маслото от сьомга не случайно се препоръчва на хора с множествена склероза. Знае се, че такива пациенти имат недостиг на омега-3 в организма и това отключва мъчителните симптоми на болестта. Покриването на споменатия дефицит предотвратява нарушаването на миелиновата обвивка в невроните и стимулира регенеративни процеси в централната нервна система.

Заедно с укрепването на имунитета това позволява развитието на болестта да се забави и да се подобри качеството на живот на страдащия човек.

ПРИ ОСТЕОПОРОЗА
Един от факторите за превенция на остеопорозата е приемът на необходимите количества омега-3, при това балансирано с омега-6. Полезното съотношение е 4:1 в полза на омега-6, но съвременното хранене значително увеличава присъствието на омега-6 и това провокира възпалителни и деструктивни процеси в скелета.

Приемът на достатъчно омега-3 пречи на възпаленията да се развиват. Неутрализира и задръжките при усвояването на калция от костната система, с което се намалява опасността от загуба на костна маса и проява на остеопороза.

ПРИ МИГРЕНА
След като знаем, че омега-3 участват в регулирането на мозъчната дейност, функциите на нервната система, артериалното налягане и хормоналния баланс, индиректно имаме отговор и на въпроса дали са ефективни при мигрена.

Доказано е чрез проследяване на персонални здравни казуси, че хранене и включване на добавки с омега-3 действа положително, като разрежда мигренозните пристъпи и намалява тяхната интензивност.

ПРИ БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО
Клинични изследвания са потвърдили отдавна положителния ефект на омега-3 за овладяването на различни проблеми от рода на сезонни афективни разстройства, биполярно разстройство, депресия, суицидални нагласи. Ефектът е особено чувствителен при потребители в старческа възраст.

ПРИ ХРОНИЧНА УМОРА
Омега-3 има изключително значение за кондицията на главния мозък и за поддържането на сивото вещество. Особено значим е ефектът върху зоните, поддържащи тонуса и настроението. Това насочва към мисълта, че чрез омега-3 могат да се преодоляват необяснимите състояния на хронична умора.

ПРИ АКНЕ
Продуктите с омега-3 имат противовъзпалителен ефект, освен това подобряват кондицията на епитела, поддържат достатъчно течности в състава на кожните клетки и балансират регенерацията им.

Всички тези ефекти правят омега-3 успешно решение за проблеми с кожата, включително акне и псориазис. Освен медикаментите с локално приложение лечението на акне включва и диета, в която задължително се включват храните с високо съдържание на омега-3. Добри са и хранителните добавки.

ПРИ АСТМА
Експерименти доказват, че при пациенти с бронхиална астма приемът на омега-3 облекчава в различна степен болестната симптоматика. Касае се за намаляване интензивността и честотата на пристъпите и за общо здравословно укрепване.

Специалистите правят все пак уговорката, че не се касае за пълен контрол или излекуване, а за облекчаване и подобрено качество на живота. Има информация, че изследванията в тази посока продължават с надеждата да се разработи терапия за по-осезаеми успехи в лечението на бронхиална астма.

ПРИ АЛЦХАЙМЕР
При Алцхаймер пациентите имат натрупвания на бета-амилоид в мозъчната тъкан и това блокира функциите на невроните.При много хора, развили симптомите на старческа деменция или Алцхаймер, се оказва, че рибата напълно отсъства от обичайното меню. Приемът на храни с омега-3 има силата на профилактика срещу болестта на Алцхаймер. Омега-3 понижава стойностите на протеина бета-амилоид, който всъщност отключва дегенеративното заболяване.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА МАСТНИТЕ КИСЕЛИНИ

 

ИНДИВИДУАЛНИ ДОПЪЛВАЩИ ПРОДУКТИ