ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ

ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ

Lifetakt Vita Active

ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ - ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ
100% снабдяване с витамини само с една супена лъжичка

Витамините са истински многостранни таланти. Например витамини D и B6 подпомагат имунната система, витамин B12 – клетъчното делене, а витамин B1 – здравето на сърцето. Всички тях ще откриете във Vita Active.

ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ представлява "енергиен пакет" от растителен произход, състоящ се От 21 натурални плодови и зеленчукови концентрата 100 % от 10 витамина: Витамин D, E, B1 (Тиамин), B2 (Рибофлавин), B3 (Ниацин), B5 (Пантотенова киселина), B6, B7 (Биотин), Витамин B9 (Фолиева киселина), B12, фолиева киселина. Това е концентриран сок, който не съдържа консерванти и оцветители, състоящ се от плодове и зеленчуци с висока концентрация. Целта на добавката е да подсили имунната система, да повиши настроението и да осигури енергия.
Тази добавка съдържа 21 плода и зеленчука, които са: червено грозде, ябълки, вишни, бъз, касис, шипки, ягоди, къпини, моркови, трънки, боровинки, арония, сливи, червено френско грозде, ракитник, лимони, праскови, кайсии, малини, хибридни къпини, домати.

Витамините участват в много жизненоважни функции на тялото. Набавянето им в достатъчни количества е съществена предпоставка за Вашето здраве. Само една чаена лъжичка Vita Aktiv покрива 100% от препоръчителния дневен прием за възрастни от 10 важни витамина.

От най-ранна възраст родителите ни ни втълпяват колко важни са витамините. По принцип осъзнаваме тяхното незаменимо действие и се опитваме да снабдим организма си с тях, като се храним с плодове и зеленчуци. Но във време, когато използването на химикали и вещества, стимулиращи растежа, е нещо обичайно, нашите опити може да не доведат до очакваните резултати. Домат, който изглежда добре, в действителност може да не носи толкова ползи за тялото ни, колкото очакваме.

Нека да разгледаме накратко как третираме почвата, въздуха и водата – източниците на храната ни. Използваме почвите през цялото време. Извличаме хранителните вещества от тях и създаваме нови пустини. Нека погледнем земеделието – как в действителност се отглежда и приготвя храната. Торовете основно се състоят от три минерала – натрий, калий и фосфор. Но почвите се нуждаят приблизително от 52 различни минерала. Често в тях липсват желязо, цинк, магнезий, калций, манган и други необходими вещества. Ако в почвата няма достатъчно хранителни вещества, растенията също стават недохранени и слаби. Те губят способността си да се защитават и са атакувани от вредители.

Химическата индустрия предлага стимулатори на растежа и пестициди. Благодарение на науката днес имаме хиляди ефективни химически съединения, които помагат на производителите, но като резултат често получаваме дефектни хранителни продукти. След това трябва да сготвим тези продукти. Изследвания показват, че дори ако храната е само леко задушена, губи ензимите си, които трябва да ни помагат за храносмилането й. ВИТА АКТИВ е витаминен коктейл от концентрати от плодове и зеленчуци, който съдържа допълнително много микроелементи и минерали, които имат незаменимо влияние върху човешкото тяло.

Анализът на компонентите изложен по-долу е въз основа на научна литература като следната информация се отнася за съставките, а не за продукта:

1. Червеното грозде е много добър източник на фенолни съединения с преобладаващ ресвератрол. Консумацията на червено грозде може да намали появата на сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза и исхемична болест на сърцето. Освен това консумацията му се свързва с намаляване на кръвното налягане, антитромботичното действие, но също така подобрява ендотелната функция, свързана с вазодилатация, фактори помагащи за правилното функциониране на сърцето. Други проучвания показват намаляване на възпаленията и потискане на окисляването на LDL холестерол, известен като "лош", който се счита за начало в образуването на антисклеротични плаки в артериите, т.е. началото на атеросклерозата. Червеното грозде е богато на флавоноиди, които според някои проучвания могат да имат положителен ефект върху жените в менопаузата, но са необходими повече проучвания за извличане на надеждни заключения.

2. Плодовете на червеното френско грозде са богати на фенол и проучвания показват, че могат да регулират усвояването на въглехидрати, да оказват влияние на хормони като лептин и грелин.

3. Ябълките са плодове, чието въздействие е предмет на много изследвания, тъй като в една поговорка се казва: "Една ябълка на ден - докторът далеч от мен." Като цяло от експерименти, направени в опитни тръби, става ясно, че ябълките имат антипролиферативно действие, т.е. регулират разпространението на раковите клетки, антиоксидантно действие (неутрализират вредните свободни радикали) и противовъзпалително (затрудняват действията на молекули, свързани с различни заболявания).

4. Вишните съгласно вотанологията, са "кисели череши" и принадлежат към рода Prunus ceratus. Черешите са с тъмен цвят, поради високото съдържание на феноли. Фенолите предават на вишните мощен антиоксидантен ефект, които от експерименти при мишки изглежда влияят на много ензими, свързани с възпаленията.

5. Бъзът, който расте в Европа, принадлежи към вида Sambucus nigra. Екстракти от растението съдържат вещества, които имат защитен ефект при диабет от тип ІІ, както и хиполипидемичен, хипогликемичен и антиоксидантен ефект.

6. Шипката или Rosa Canina е широколистен храст, състоящ се от розови цветове. Проучване, в което се сравнява с други пет вида растения, показва, че тя е най-богата на витамин C, както и фенолни съединения и каротеноиди. На тези компоненти се дължи също така и силното антиоксидантно действие.

7. Ягодите са едни от най-вкусните летни плодове с хубав червен цвят. Съдържат минерали и микроелементи като калий, фосфор и калций. Те са добър източник на витамин C.

8. Моркова е едногодишно или двугодишно растение от рода Daucus. Той е добър източник на витамин А (USDA Nutrient Data Base). Ретиноловата киселина, производна на витамин А, който играе важна роля за развитието, има клинични приложения както като основен фактор срещу растежа на тумора, така и за лечение на кожни болести.
Тя изглежда влияе на метаболизма на липидите, тъй като въздейства на абсорбацията на холестерол и секрецията на жлъчните киселини (това е необходимо за усвояването на мазнините).

9. Боровинката принадлежи към рода Vaccinium и се отглежда предимно в Северна Америка. Този род се състои от много видове, с една дума може да се каже, че всички те принадлежат към голямото семейство Berry. Естествено те са богати на фитохимикали, които имат силно антиоксидантно и противовъзпалително действие, в следствие на което се забавя стареенето.

10. Синята слива принадлежи към род Prunus domestica и се консумира главно изсушена. Известна е със слабителното си действие, което се дължи както на влакната, така и на високата концентрация на сорбитол.
Въпреки че сливите са богати на калории поради съдържанието на прости захари, изглежда не влияят на нивото на глюкоза в кръвта. Това действие може да се дължи на фенолни киселини, които намаляват усвояването на глюкозата. Нещо повече, те са с високо съдържание на калий (понижава кръвното налягане, и така защитава сърцето), също така са добър източник на бор (положителен ефект за профилактиката на остеопороза).

11. Ракитникът принадлежи към рода Hippophae L и е широколистен храст от семейство Elaiagnides. Може да го срещнете и като морски зърнастец. Латинското наименование произлиза от думите "Hipp" - кон + "Faes" - светлина, яркост, т.е. означава ярък, лъскав кон. Над 90% от източниците на ракитник се намират в Китай. Плодовете са богати на минерали и микроелементи. Изглежда, че съдържа значително количество калий както в семената, така и в сока. При промишлената обработка на сока се намалява съдържанието на някои от съставките, но като цяло е добър източник на хром, мед, магнезий и желязо. В експеримента, извършен с отгледани клетки, участващи в защитните сили на организма, изглежда че флавоноидите, които се съдържат в плода на ракитника може да имат благоприятен ефект върху защитата на организма от инфекции.

Проучване при плъхове показа, че може да бъдат полезни и за предотвратяване на оксидативния стрес, причинен от никотина. В друго проучване се посочва, че добавки, съдържащи боровинки и ракитник, могат да имат положителен ефект при деца с диабет от тип І. Може да повлияе положително на индикаторите, показващи етапа на развитие на болестта, както и на някои индикатори за възпаление. Благотворният ефект на ракитника не свършва дотук. Друга изследователска група показа, че приемането на добавки с флавоноиди в доза 355 мг в продължение на 8 седмици, може да предизвика умерено намаляване на чувствителността на окисляване на LDL холестерола. Също така, флавоноидите защитават ендотелните клетки на съдовата стена след проведени експерименти в клетки ин-витро.

12. Малината е комбинация от Европейската малина BlackBerry и LoganBerry. От обзорна статия за различни видове малини, става ясно, че те имат антиоксидантно действие и положителен ефект върху здравето, тъй като помагат за предотвратяването на инфекции на стомашно-чревната система.

13. Доматите съдържат ликопен, бета-каротин, калий, витамин C, флавоноиди, фолиева киселина и витамин Е, вещества, които действат благоприятно при диабет от тип ІІ. Освен това консумацията на домати се свързва с подобряване нивата на аполипопротеин A и B, хомоцистеина и кръвното налягане. Струва си да се отбележи, че ликопенът в домата е един от най-мощните антиоксиданти, съдържащи се в храните. Каротеноидите се свързват както с рака, така и с проблеми с очите. Каротеноидите, които са широко изследвани, са бета-каротин, ликопен, лутеин и зеаксантин. Положителните им резултати се дължат на антиоксидантното им действие.

14. Лимоните съдържат 64% витамин C. Те се състоят от лимонена киселина 5-6%, на което се дължи по-ниското pH, така че консумацията им и специално техният сок не се препоръчват за хора, които имат стомашни проблеми.

15. Прасковите както и кайсиите принадлежат към един и същ род Prunus. Прасковите са Prunus Persica, а кайсиите Armeniaca. Праскова на фарси изначава персийска праскова. В последствие са открити от гърците в Персия и започват да се отглеждат в Китай. Съдържа калий и в по-малки количества витамин C. В кайсиите се съдържа желязо. Информацията, посочена по-горе се отнася конкретно за самите съставки, базирани на научна библиография.

Съставът на ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ позволява да се консумира по различни начини, по принцип може да бъде разтворен в 1 чаша вода, също може да бъде вкусна и питателна заливка дори и за сладкиш. Друга положителна характеристика на добавката е приятният й вкус, за което е и толкова харесвана от децата. Като им даваме по една супена лъжица на ден, им предоставяме изцяло хранителната стойност на плодовете и зеленчуците, които са необходими на организма.

Какво предлагат ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ?
√ Сигурно снабдяване с витамини!
√ Компактен концентрат от 21 вида плодове и зеленчуци
√ Покрива 100% от препоръчителния дневен прием от 10 витамина
√ Без консерванти
√ Без оцветители

Кои се нуждаят от ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ?
√ Предимно онези, които не консумират плодове и зеленчуци
√ Деца, които не обичат плодове и зеленчуци
√ Хора, които не се хранят правилно поради начина си на живот
√ Пушачи
√ Онези, които консумират алкохолни напитки
√ Онези, които имат здравословни проблеми, свързани с малабсорбция на витамините

СЪВЕТ: ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ може да се ползват от деца и възрастни. Може да е от полза за родителите, чиито деца отказват да ядат плодове и зеленчуци. Освен това не съдържа оцветители и консерванти. ВИТАМИНИ ВИТА АКТИВ служи за дългосрочно снабдяване с витамини. Продуктът съдържа концентрати от плодове и зеленчуци, натурален е за тялото и се усвоява добре.

Vita Active червени плодове3


МЕСЕЧЕН КОМПЛЕКТ
3 x 150 мл
Vita Active
червени плодове
Троен комплект

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80148
122,50 лв.

 

ИНДИВИДУАЛНИ ДОПЪЛВАЩИ ПРОДУКТИ