ХРАНА НА КЛЕТЪЧНО НИВО ЗА ДОБРА ФИГУРА

ХРАНА НА КЛЕТЪЧНО НИВО

Клетъчното ниво в човешкото тяло ефективно е било загърбвано от конвенционалната медицина и лекарите третират органите ни без да се съобразяват с хранителния статус на клетките, които ги съставляват.

Витамините, минералите, аминокиселините и други важни нутриенти са необходими за хиляди биохимични реакции, които постоянно стават във всяка клетка и хроничния дефицит на тези нутриенти е най-честата причина за клетъчна дисфункция. Следователно оптималния прием на витамини, минерали, аминокиселини и други нутриенти е ключът към постигане на оптимално здраве и предотвратяване развитието на хронични болести.

Изследванията върху клетъчното здраве се фокусират върху хранителната синергия като най-ефективен подход за оптимизиране на клетъчния метаболизъм и възстановяване на неговия баланс и нееднократно е доказвал, че този подход е по-ефективен от използването на отделни нутриенти или произволна комбинация.

Какъв е принципа на клетъчното хранене?
Всичко е логично и просто, както гениалните неща в живота. Организмът ни се състои от 12 системи,те от своя страна – от съответни органи, а те самите – от клетки. Когато сме почистили клетките и сме ги нахранили с необходимата за тях храна системата ще работи добре. Нужна ни е чиста структурирана вода, чиста храна, време за почивка, радост и хармония в ежедневието, когато работим да го правим целенасочено и ефективно (без излишна загуба на енергия).

Ние знаем как да почистим и нахраним клетките за да се възстановят и излекуват органите, но останалото зависи от вас. Всяка една от тези дванадесет системи в нашето тяло се описва с някаква константа която, ако е в норма е, еднаква в определени граници за всеки човек на планетата ни:

* централна нервна система (кръвно налягане – 120/80)
* дихателна система (16 вдишвания/минута в покой)
* сърдечно-съдова система (число сърдечни съкращения – (78 удара/минута)
* кръвоносна система (количество червени кръвни телца – хемоглобин 130 г./литър)
* храносмилателна система (билирубин – 20 единици)
* полова система (тегло – от височината в см. вадим 100 и получаваме оптималните килограми + или – 5 кг.

* ендокринна система (кръвна захар 5.5)
* костно-мускулна система (ниво на калций в костите)
* лимфна система (брой левкоцити – 4000)
* имунна система (температура +36.6 градуса целзий)
* периферна нервна система (холестерин – 6.5)
* отделителна система (приетото количество течност за денонощие трябва да бъде изведено от организма)

Константите са в тясна, финна взаимовръзка. Когато една от тях бъде нарушена, това води до промяна и на другите, както и драстичната промяна на всяка една поотделно може да доведе до смърт. Живеем в много тесни граници. Понятието “здраве” е скрито в равновесието на тези системи и описващите ги константи. Самите константи в същността си се отнасят до основните животоподържащи категории – въздух,вода и енергия. Дванадесет основни групи са и причините за заболяванията: Дванадесет са и обратните пътища за връщане на здравето. Обикновено няколко фактора водят до заболяване и съответно няколко фактора ще ни изведат от това състояние. Трябва да знаем какво да променим в себе си или в навиците си (в помощ на пациента).

Защо в храненето на клетката е необходимо да се включат хранителни добавки? Просто статистика: поради обедняване на почвите и поради други фактори храната ни няма същата хранителна стойност, както тази преди 50 години. Дневната доза от всички необходими питателни вещества сега е = 50 кг. храна.
* Витамин С – 15 портокала или 42 домата
* Витамин Е – 10 чашки зехтин или 36 чашки сок от батати
* Бета каротин – 5 моркова или 6 кутийки хайвер
* Селен – 16 пържени яйца или 160 банана

Това, от което се нуждаят нашите клетки е:
* 12 Витамини (натурални)
* 15 Минерали (базови)
* 28 Аминокиселини (7 от които незаменими)
* 3 Ненаситени мастни киселини
* 7 групи ферменти

Всеки орган си има различно време за подновяване на клетките. За едни органи това време е една година, за други – две. Затова методът на лечение е бавен (можем да кажем, че органът е излекуван когато бъде подновен изцяло с правилно изградени клетки), но пък дава резултати там, където други методи вече са безсилни. Само централната ни нервна система не се подновява.

Материалът е взет от “Кабинет по компютърна диагностика”.