FREEDOM PLUS КАПСУЛИ

Freedom капсули

FREEDOM PLUS КАПСУЛИ
60 капсули / 37,2 г
Препоръчителен прием: 2 х 1 капсула на ден

√ С важни хранителни вещества като витамин E 83% и D 50%, манган 50%, хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат
√ Без лактоза и глутен
√ Изцяло растителна обвивка на капсулите– Без лактоза
√ Без глутен
Оптимално допълнение към гел за пиене АЛОЕ ВЕРА FREEDIM!

ПРИЛОЖЕНИЕ:
√ Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и мускулите
√ Допринася за нормален енергиен метаболизъм
√ Допринася за нормално изграждане на съединителната тъкан

За да функционира добре двигателният ни апарат, и по-специално ставите, достатъчното снабдяване с микрохранителни вещества е особено важно – особено в периоди на по-голямо натоварване! Хранителната добавка Freedom Plus е създадена с цел да подкрепи правилното функциониране на ставите, хрущялите и костите. Хранителните вещества, които съдържа, дават на тялото всички необходими елементи за смазване на ставите и възстановяване на хрущялната тъкан, в резултат на което Freedom Plus допринася за облекчаването на симптомите, които съпътстват нараняването на ставите. (Препоръчителен при артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит и други).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪСТАВКИТЕ: Глюкозаминът и хондроинитът са естествени съставки на човешките хрущяли, а също така се срещат в хрущялите на акулата, на черупчестите и в ушите или зурлата на прасето. Глюкозаминът е водоразтворим монозахарид, свързан с аминокиселина, докато хондроитинът е полимерен дизахарид на глюкозаминогликана. Тези добавки действат чрез потискане или намаляване на проявата на възпалителни фактори, които участват в неправилното функциониране на ставния хрущял и когато се прилагат заедно, си взаимодействат, преобразувайки неголия метаболизъм. През последните години са направени много изследвания, за да се оцени ефективността на тези добавки при заболявания като остеоартрит (ОА). Резултатите показват положително влияние на тези съставки при протичането на заболяването, но някои слабости в различни изследвания пречат на окончателната препоръка за използване на тези добавки при споменатите заболявания.

Глюкозамин
Глюкозаминът или 2 амини-2 диокси-D-гликоза е монозахарид, свързан с аминокиселина. Синтезира се от глюкозата в почти всяка тъкан на човешкото тяло и се среща предимно в съединителната тъкан и хрущялите. Глюкозаминът може да бъде извлечен от хитин, който се намира най-вече във външната обвивка на ракообразните (както раци, кралски скариди и омари), както и в клетъчните мембрани на гъбите. Това е важен фактор за синтеза на гликопротеин и глюкозаминогликан (GAG). Разбира се най-важните съставки в хрущяла са хондроитин сулфат и кератанин, които участват в образуването на колаген. Освен колагеновите влакна са също толкова важни елементи на външноклетъчното пространство на ставния хрущял и ставната течност. Поради важната роля на гликозамина за синтеза в хрущяла и ставната течност, употребата му под формата на сулфат или хидрохлорид е бил тестван в много клинични изследвания за ОА, както за наблюдения така и постанализи.

Хондроитин
Хондроитин сулфат (ХС) е един от естествените глюкозаминогликани (GAG), състоящ се от редуващи се захари D-глюкуронова киселина (GlcA) и N-ацетил-D-галактозамин (CalNAc), който е важен компонент на извънклетъчната матрица. Способността на ХС да забавя остеоартрита (ОА) е доказана в множество клинични проучвания. Тези резултати се потвърждават в скорошно дългогодишно проучване, чиито автори са потвърдили резултатите от предишното изследване. Този положителен ефект на ХС пр ОА личи и при мета-анализи, които показват благоприятното влияние на ХС в сравнение с плацебо лекарствата. Авторите записали 39 клинични проучвания или мета-анализи, в които ХС се използва за лечение на ОА. Повечето от тези проучвания стигат до заключението, че ХС има значителен положителен ефект при пациенти с ОА.
Що се отнася до останалите компоненти на хранителната добавка:

Манганът е важен микроелемент за човешкото тяло, тъй като участва в много реакции - процеси, протичащи в него. Това означава, че той участва в метаболизма на аминокиселините, белтъците, въглехидратите и липидите. Недостатъчният прием на манган води до появата на проблеми, свързани с усвояването на глюкозата, забавяне на растежа, скелетни проблеми и намаляване на репродуктивната възраст. Манганът е също структурен компонент на полизахарите, които участват във формирането на костите.

Витамин D играе важна роля в здравето на костите, тъй като помага за поддържане нивата на калций в организма. Приемът на витамин D се свързва с доброто здраве на костите при пациенти в напреднала възраст. В допълнение, комбинация с калций намалява загубата на костно вещество при пациенти в напреднала възраст.

Витамин Е е известен със силното си антиоксидантно действие, което означава, че спомага за намаляване на свободните радикали и по този начин се избягват последствията, които имат върху човешкия организъм. Борбата със свободните радикали се свързва с правилното функциониране на остеокластите и остеобластите, клетките на костите. В заключение, витамин Е се свързва с увеличаване на костната маса и намаляване на риска от поява на фрактури.

lifetakt Freedom3 гел и капсули


Pro Activity

МЕСЕЧЕН КОМПЛЕКТ
3 x 1000 мл
Aloe Vera Гел за пиене
Active Freedom
+
Active Freedom Капсули
60 капсули / 37,2 г

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80881
259,90 лв.

lifetakt freedom капсули3

ACTIVE FREEDOM КАПСУЛИ
3 x 60 капсули / 111,6 г

С КОМПЛЕКТА СПЕСТЯВАТЕ
Код: 80192
194,90 лв.

 

ИНДИВИДУАЛНИ ДОПЪЛВАЩИ ПРОДУКТИ