МОРИНГА – БОГАТИЯТ ИЗТОЧНИК НА ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА

moringa
🤔Е, това не е ново упражнение по йога, а растение. Ценно е заради многото си положителни свойства и е истинска суперхрана. Моринга е истинска хранителна бомба!
Смята се, че съдържа повече витамин С от портокала и повече калций от млякото.
💥Факт: Растението моринга вирее в тропиците и субтропиците.
Хранителните анализи показват, че листата на Moringa oleifera са по-богати на витамини, минерали и протеини от повечето зеленчуци. Листата на Moringa помагат в борбата срещу недохранването и свързаните с него заболявания (слепота и др.) 1
Моринга листа ще съдържа два пъти повече протеини от киселото мляко, 3 пъти повече калий от бананите, 4 пъти повече калций от млякото, 7 пъти повече витамин С от портокалите и 4 пъти повече витамин А от морковите и ще съдържа 8-те незаменими аминокиселини.
Семената на Moringa съдържат полиелектролитикатен, който е показал своята ефективност при пречистване на вода (премахване на мътността), замествайки алуминиев сулфат или други флокуланти.
Също така е възможно да се извлече от семената му интересно ядливо масло, особено в Африка, където в много страни липсват хранителни масла, и интересна суровина за козметичната индустрия (сапун, парфюм). Възможно е смесено използване на моринга за производството на масло и флокулиращ агент, тъй като тортата, получена от извличането на масло, запазва флокулационния си капацитет.
Корените му се използват за производство на хранителна подправка. Други потенциални приложения на моринга, като използването й в храни за животни, като растежен хормон на растенията, като зелено торене, в растителна защита или като пулп са обект на много изследвания.
Моринга може да се намери в много сухи райони като Сахара, но също така обича влажен полутропичен климат. Неговият грудков корен му позволява да остане без вода в продължение на няколко месеца. Когато нарязани или млади издънки са изгорени от слънцето, той израства веднага с първите дъждове. Може да се засажда чрез семена, пресаждане или на поле, или чрез резници. Може да се отглежда екстензивно за производство на семена (производство на семена или масло) или интензивно напояване за оптимално производство на листа (много питателна) с реколта на всеки 6 седмици! Това е много бързо растящо дърво: до 1 метър на месец! Устойчивост до -2 ° C.
💥Факт: Дърво с много свойства, за което ще се говори в бъдеще.
LR LIFETAKT CELL ESSENCE FOOD, съдържа МОРИНГА, в количество за дневен препоръчителен прием. Приема се сутрин.
МОРИНГА – БОГАТИЯТ ИЗТОЧНИК НА ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА

Вашият коментар